Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
green_wall_13

Daewoo cp315 Tensiunea de 190v a ajuns 208v!!!

Recommended Posts

:jytuiyu Problema se manifesta astfel: Tv functiona normal(daewoo cp315), dar dintr-o data toate culorile au devenit foarte intense (rosu cel mai mult), lucru relatat de niste rude, propietarii tv-ului in cauza.(asta se intampla ieri) Azi a ajuns la mine, si am inceput sa verific placa de pe gatul tubului, finalii video rez de 12k si cele de 3.3k, tot ok tesiunea de 12v ..ok, dar cea de 190v..e prea mare !!! 208v. De aici se trage problema cu intensitatea culorilor exagerata.La iesirea pe trafo linii am tensiunile toate ok dar cea de 190v de pe pin 9 este de 208v,..am verificat R415,C417,d405,C426 Totul ok! Ce sa fie ?? posibil scurt in trafo?? Am incercat sa refac reglajul din semireglabili (bineinteles am marcat cu marker pozitia lor originala) si am reusit sa il aduc aproape de o imagine normala, care are totusi un pic prea mult rosu cu semireglabilul R522 la min.Atat pot sa reglez, problema ramane tensiunea prea mare pe filamente....Ce sa fac?? sa schimb trafo linii? (Sunt ing mecanic actionari hidraulice, electronist doar din pasiune), astept sfaturile celor experimentati. Multumesc
Link to comment
Share on other sites

parereame e ca ai nevoie de un osciloscop pt acest defect nu mai insista asupra tensiunii pe finalii video nu cred ca aia e problemacred ca nu ai semnal luminanta sau nivel scazut pe acest semnal (asta la modul general fara sa ma uit pe schema si din ce mi ai descris tu)bafta

Link to comment
Share on other sites

voi nu pricepeti ca e schimbat si acel cond de 22uF, si tot degeaba, am schimbat si restul conzilor si tot degeaba. Dar din cate vad voi doi nu prea aveti ceva activitate pe forum si va bagati in seama degeaba...poate va plictisiti. Eu am cerut parerea unor meseriasi :aut:Apropo Alenicand , ai habar macar unde merge tensiunea aia de 190v de zici ca merge asa....eu nu prea cred ca stii, asa ca nu mai vb aiurea.

Link to comment
Share on other sites

In general daca tranzistorii sint comandati prost(gresit)se intimpla fie sa scada tensiunea (in acest caz TZ se icalzesc) fie ,uneori se intimpla si asa sa creasca (se va verifica tensiunile din bazele TZ).Totosi.as fi vrut sa spui ce tensiune este pe colectorul finalului de linii ,s-ar putea sa fie prea mare si atunci este explicabil (probleme cu sursa - sursa constituie principala cauza).Inca nu sint prea mari diferentele de tensiuni dupa spui,si ca atare te rog sa mergi cu el asa.Succes!A.sarpe

Link to comment
Share on other sites

Amice, cand e vorba de condensatori pe sursa si linii PUNE NOI. Nu mai masura cu capacimetrul !(pentru siguranta - parerea mea !) ...incearca sa reduci un pic tensiunea pe G2 (un pic spre stanga din semireglabilul de jos aflat pe traf-ul de linii). Daca nu vrea, schimba tanzistorul de pe finalul video al culorii rosii cu altul de pe aceeasi placa si vezi: defectul se muta la alta culoare sau ramane tot pe rosu?Tot asa schimba si catozii intre ei si vezi ce face ? Tensiuna pe filamente tre sa fie 6-6,3 volti (varf la varf) adica masurat cu un mavo (1,2,35..) itzi arata 2,5 volti alternativ.

Link to comment
Share on other sites

colegul care ti-a spus sa schimbi condi de 22uf/160v cred ca a vrut, de fapt sa spuna de alceva. Il inlocuiesti pe cel de pe bara de 190V, trebuie sa fie ceva de genul4,7-10uf/350-400V. schimba-l si pune unul nou si o sa ai surpriza ca va merge in parametriipe care ii vrei si isi vor reveni si culorile

Link to comment
Share on other sites

In pinul 4 la trafo linii ai un condensator de 22 micro la 160 de volti.Schimbal!

ala de zici dumneata, este booster...el trebuie sa inlocuiasca pe cel de filtraj de pe bara de 185(190) V...4,7 sau 10UF, cat o avea, la 350-400V :limb:
Link to comment
Share on other sites

Bun , am schimbat C429 22uF, am masurat pe el cum a spus domnul Palcu si am 125v pe el, am schimbat si c426 2.2uF 250v de pe ramura de 190v si am inlocuit cu unul de 4.7 uF 400v toti conzii sunt noi! si tensiunea de pe el este tot de 208v. Asta am facut inainte de a verifica toate tensiunile postate anterior. Am sa verific si tensiunea de pe colector...dar ieri nu am avut timp. Dupa amiaza ma apuc de el. Am incercat sa reduc si din G2 dar aici e o problema, imaginea se intuneca foarte tare doar daca il dau un pic la min, si daca dau un pic spre max imi apar pe ecran negru In AV cursa inversa cu dungi rosii!! asta e si problema tv-ului aveam prea mult rosu in imagine. Reglajul din G2 este foarte limitat, fara sa am o plaja de reglaj acceptabila. Am sa revin cu tensiunea de pe colector si cea de comanda in baza trazistorilor.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines