Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zgomot de fond de la calculator


ionescu liviu

Recommended Posts

Se aude zgomot de fond puternic de la calculator.Sistemul meu audio este constituit din: placa audio Creative, nu stiu ce model e dar a fost destul de ieftina, mixer, o combina audio cu STK si de azi 2 boxe Tesla, cele de lemn de 30 w, probabil ca si boxele fiind mai sensibile ca ce am avut pana acum se aude un zgomot de fond ce pare a veni de la calculator. Eu amplificatorul il tin la volum 5 sau chiar 4 din 10 ca sa nu se mai auda distorsiunile, ca daca il dau la maxim se aud baraituri destul de rare, dar la o frecventa fixa, dar nu e fasait din acela legat, e doar barrrrrrrrrr. O fi de la cablaraie? Zgomotul nu e de la amplificator, nici de la mixer, nici cand umblu la volumul din placa audio nu scade zgomotul, in schimb oscileaza sau chiar se si opreste putin cand deschid un fisier de exemplu.Nu ma deranjeaza foarte mult sa tin amplificatorul la 4 ca boxele sunt puse pe birou si au o sensibiliatate buna, la 8 w ma zapacesc dar e pacat sa dau semnal la limita din mixer, cu toate ca nu prea o sa le dau tare daca stau sa ma gandesc.Nu prea mi-am batut capul mult cu asta ca-s obosit, am sa ma mai gandesc altadata, dar ma gandeam ca poate e o problema uzuala. Oricum cu amplificatorul la jumatate si cu semnalul la limita se aud destul de tare, prea tare chiar, ca doar nu dau petrecere cu ele dar nu e normal si nici bine sa dau semnal maxim, nu?Later editBoxele se aud superb, zic asta ca poate ajuta pe cineva. Eu am dat 90 de lei pe ele si reproduc sunetul foarte bine, la banii astia e incredibil. Si le-am ascultat si pe cele de plastic de 15 w si am ramas la fel de placut surprins si au si acelea la fel de mult farmec. Sunt incinte inchise amandoua, bas au cat trebuie dar pentru muzica nu masaj prin vibratii, aviz amatorilor cum s-ar zice :rade: . De fapt daca "le supar" putin, mai ales cum le am eu pe birou, te lovesc destul de bine si placut.Daca tot facusem dublu post am zis sa scriu ceva util... :rade:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Cablul dintre Soundcard si Amplificator este ecranat ?

Pai am mixer si am cablu cu mufa jack mic care e bagata in placa audio iar la celalalt capat cablul are 2 mufe jack mare, mufe care banuiesc ca sunt mono, din care una singura am bagat-o in mixer la intrare de microfon pt a beneficia de equalizerul mixerului, are eq doar la intrarile de microfon :cry: iar la microfon are cate o intrare jack mare, una singura pt fiecare microfon. Apoi din mixer am pus la iesirea de casti a mixerului un adaptor din mufa jack mare la jack mic si cablu prin jack mic - rca la amplificator pe aux. Cablurile sunt Blue Tech, asta sa fie problema? :rade: Nu stiu daca sunt ecranate. Cablurile boxelor sunt cele originale.Pt mine e indecisa treaba cu o singura mufa care intra in intrarea de microfon, si cealalta mufa sta pe afara, dar se aude muzica in ambele boxe :rade: .
Link to comment
Share on other sites

cu siguranta nu au auditie stereo (poti verifica fff usor din windows)veriifica toate cablurile de semnal mic, sa fie ecrante si sa faca contact ferm in mufeverifca daca ai impamantare la calculator.in alta sursa de semnal cum se aude zgomotul de fond ??? incearca cu un mp3player alimentat din baterie.

Link to comment
Share on other sites

Pentru a determina "vinovatul" poti proceda asa :

 

1. Scoti cablurile care intra in mixer ( alea cu jack mare).Daca zgomotul a disparut => zgomotul poate fi de la cabluri sau de la bucla de masa cu PC.

 

2.In loc sa folosesti ca sursa de semnal PC-ul incearca un walkman, mp3 plaer , mobil , orice sursa de sunet alimentata pe baterii , un la priza .Daca zgomotul dispare atunci cablurile sunt bune , problema o reprezinta bucla de masa cu PC. Incearca apoi sa alimentezi mixerul /amp-ul si PC din aceiasi priza (cu impamantare) .

Link to comment
Share on other sites

Nu e de la cabluri, am conectat la mp3 player portabil cablul de la placa audio a calculatorului, deci semnalul trecut prin mixer, si nu se aude nici un zgomot de fond, nici dat la maxim ampul si playerul pus pe pause. Mai precizez ca paraiturile nu sunt influentate in nici un fel de volumul mixerului, poate fi dat si la minim mixerul si se aude la fel. Am alimentat toate cele 3 in acelasi prelungitor care banuiesc ca are impamantare (are cele 2 cleme de tabla pe marginea prizei) iar priza de perete banuiesc ca are impamantare, o sa ma interesez. Zgomotul tot nu a disparut.Cand deschidea fereastra asta sa scriu (sa raspund la mesaj) a pocnit in boxe (un mic poc dar destul de evident), pe langa paraiturile de obicei.Zgomotul de fond e influentat doar de ce fac in calculator, cand dau refresh pe desktop se intensifica zgomotul, dar asta pt o jumatate de secunda, exact cat dureaza refreshul. Cand dau scroll din mouse la fel, turbeaza. Amplificatorul si mixerul nu au contacte pt tablitele acelea din priza, deci daca aia e impamantarea, doar calculatorul are cablu cu asa ceva.Calculatorul e pus la doar 30 de cm de amplificator si de mixer iar in spatele lui sunt cablurile facute purcoi imbarligat. Abia peste vreo 2 saptamai ma mut din camera si se mai aeriseste treaba. In caz ca o fi de la asta, abia atunci voi afla.Nu stiu ce e bucla de masa.Si calculatorul meu face un zgomot de fond (nu ca la boxe dar e un zgomot) cand "gandeste", inainte nu facea asa. Tot peste 2 saptamani o sa il curat pe interior ca probabil e plin de praf, si tot atunci o sa ma interesez ce are de scoate zgomote din astea, nu tare dar sunt evidente, la fel, cand dau refresh, cand dau scroll....Alte idei? :rade: Multumesc oricum!

Link to comment
Share on other sites

Acum am probat cu un alt amplificator care l-am avut la indemana, unul home made cu TDA si nu mai e nici un pic de zgomot de fond. Ciudat. Am folosit alt cablu de semnal intre mixer si amplificator caci acesta din urma (cel home made) are intrare jack mic, iar celalalt cu STK are intrare cu RCA-uri. Dar nu stiu daca e de la acest cablu. Nu pot sa imi dau seama ce are. Amplificatorul cu STK stiu ca nu are probleme cu interferentele cauzate de telefonul mobil ca stiu ca tineam telefonul pe el si nu zicea nimic. Si el in sine stiu ca nu face asa urat in nici o situatie. Cand am timp mai fac niste teste (diseara).Cam greu de schimbat sursa.Later Edit: El era, cablul de la mixer la amplif, era ceva ieftin dar si foarte lung, parca e de 5 sau 10 m, oricum lung, si era gramada in spate la calculator. Si eu care aveam un cablu ce pare a fi destul de bunicel, nu stiu cat a costat ca l-am primit, dar e gros si are contacte aurite, e si mai scurt si dispare de tot zgomotul de fond cu el. Iar eu cand foloseam mp3-ul portabil normal ca disparea zgomotul de fond ca era oprit calculatorul (parca era oprit). Oricum nu mai conteaza caci s-a rezolvat.Multumesc mult pt sprijin! :aplauze Bafta!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines