Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest hasu

senzor multifunctional

Recommended Posts

am cumparat un senzor de miscare jq 37 si am ceva probleme cu el.are 2 reglaje ;lumina si timp.daca reglez timpul la minim ,din 10 in 10 secunde se stinge si se reaprinde lumina .daca il reglez la maxim ,intru in baie sa iau ceva si sta aprins 7 minute dupaia.Plus ca se aprinde si cand nu e nimeni in baie .Poate sa ma ajute cineva sa reglez senzorul sau sa-mi explice si mie principiul de functionare.am dat lumina la minim sa se prinda si ziua dar tot nu functioneaza cum trebuie.help : :speriat

Link to comment
Share on other sites

Guest malevdoi

Un principiu de baza la asfel de senzor , este sa nu il montezi langa sursa de lumina [bec] sau de caldura si sa nu-l montezi in exteriorul cladirilor, pentru ca o sa functioneze cu erori. Ptr. baie, unde zici ca l-ai montat tu , trebuia sa functioneze din prima.

Link to comment
Share on other sites

ba, se pot monta si in exterior. eu am unu pentru a lumina seara cand merg acasa. Merge foarte bine. incearca sa gasesti un timp intre minim si maxim in care sa mearga. Daca zici ca se aprinde cand nu trebuie, atunci fie e defect, fie exista ceva ce il declanseaza. Mergi cu el la magazin, poate iti dau altul...Ai geam ceva la baie?

Link to comment
Share on other sites

Desfa senzorul si vezi ca in serie cu alimentarea(220V) este un condensator la 450-500V,mai marisor.Incearca sa-l inlocuiesti.De regula aceste isi pierd calitatile si nu mai asigura un curent suficient functionarii corecte.Drept urmare incepe sa clipeasca si sa se declanseze aleatoriu.

Link to comment
Share on other sites

Desfa senzorul si vezi ca in serie cu alimentarea(220V0 este un condensator la 450-500V,mai marisor.Incearca sa-l inlocuiesti.De regula aceste isi pierd calitatile si nu mai asigura un curent suficient functionarii corecte.Drept urmare incepe sa clipeasca si sa se declanseze aleatoriu.

Link to comment
Share on other sites

Guest daddy2285

salutare baieti!Am 2 proiectoare cu senzori de miscare montate pe ele,vor fi amplasate unul la un capat de culoar(gang) iar celalalt la alt capat(culoarul are vreo 30m lungime cu 2 latime,e culoar de tranzit)Ce vreau eu nu stiu daca este posibil,fara sa am probleme.As dori ca atunci cand unul din cei 2 senzori de miscare detecteaza miscare sa aprinda ambele proiectoare chiar daca celalalt nu a detectat miscare(nu stiu ce se poate intampla daca vin doua persoane in acelasi timp si detecteaza miscare ambii senzorii?se pot arde?).Daca se poate cum fac conexiunile?este corect cum le-am concepu eu?Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

Am refacut eu un desen si asta nu pentru ca nu ai facut tu bine ci pentru ca nu am inteles eu ce e acolo. de inceput vreau sa spun ca nu sunt sigur daca in clema ordinea este exacta ca in desen, adica daca faza (L) este pe capat si nulul (N) langa pamantare sau invers. Ti-am facut desenul din memorie. Cand deschizi uitata-te exact. Daca nu, fa rocada. Ideea este sa respecti inscriptiile depe aparat. Sau iti vei da seama dupa culorile firelor.

Pentru a putea realiza ceea ce vrei tu trebuie sa faci o punte (ceea ce am desenat cu rosu) intre cele doua halogene. Vei observa in clema ca ai trei borne libere ( unde vei lega alimentarea) iar a patra va fi ocupata de un fir rosu de regula care pleaca la lampa. Incearca sa mai strecori aceasta punte pe langa acel fir rosu la ambele lampi. Am notat cu R la acele fire pentru a arata ca acele fire sunt ale senzorului (deja existente) Cele care sunt in partea de sus a clemelor sunt legaturile pe care trebuie sa le faci tu

Daca vei realiza schema aceasta nu se va intampla nimic si va functiona bine mersi.

Sper sa iti fie de folos.

Link to comment
Share on other sites

Guest daddy2285

ms mult uite si o foto edificatoare!Deci voi avea nevoie si de un cablu cu 4 fire intre proiectoare,faza nul impamantare si punte!Poate imi arati pe foto unde leg puntea!Ms mult inca o data!:)

Link to comment
Share on other sites

Am tinut bine minte ordinea in clema... :da Varianta corecta ar fi cea din var.3. In cazul acesta intre reflectoare iti trebuie intr-adevar un cablu cu 4 fire.Dar daca nu ai decat unul cu 3 poti face un compromis renuntand la pamantare si facand conexiunile ca in var.2. Ideea este ca langa firul alb din regleta sa introduci la ambele halogene si puntea pe care am desenat-o cu rosu in var.3 si verde in var.2 (am desenat-o asa in ideea ca vei folosi firul galben verde al cablului).Ai putea sa faci sa aprinzi halogenele si din casa peste comanda data de senzor atunci cand doresti sa ai lumina fara sa fii nevoit sa dai din maini, sau doresti ca din casa sa poti vedea ce este afara.Spor si sa ne spui ce ai facut....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines