Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Microfoane mici de tip "bobita"


Adi Florin

Recommended Posts

Salutare.Am vazut intr-un loc niste microfoane mici (max un cm in diametru) atarnate pe fir. Erau de culoare neagra ca si firul care pleca de la ele. Are cineva idee cum se numesc si pe unde s-ar gasi?Daca nu am postat la sectiunea care trebuie, va rog sa ma indrumati spre cea corecta.Multumesc. Numai bine.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Sunt microfoane electret, microfon condensator eu unul n-am vazut decat acum vreo 20 de ani la un casetofon Tonsil, acele microfoane condensator aveau nevoie de amplificator la max 4 cm distanta de armaturi, atat de mica era tensiunea de iesire furnizata.Acestea electret se produc cu milioanele, pt. IT si telecom.

Link to comment
Share on other sites

:nas: Microfonul electret e de fapt tot un microfon condensator : folia de electret inlocuieste folia metalizata si devine armatura mobila in microfonul electret...In interiorul capsulei e preamp-ul cu FET care-i permite sa fie conectat cu fire lungi de amplificator...Alimentarea poate fi facuta local din baterie/acumulator sau pe firul cald din amplificator (phantom power).
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Am luat alt montaj de preamp mai mic si evident cu mai putine fire care sunt pe post de antena. Am schimbat si cablul ecranat de la microfon si s-a redus zgomotul. Dar tot era mare. Asa ca am observat ca mult zgomot vine si pe alimentarea de 5V pentru microfon. 470 microfarazi dupa 7805 au redus considerabil zgomotul si din aceasta directie. Acum e mai acceptabil zgomotul de fond.Cine e interesat ce kit am folosit acum a doua oara ii spun pe privat sau pot sa pun si aici link daca nu se considera publicitate.Numai bine si multumesc pentru sfaturi.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines