Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
lucione_cip

Pot sa reglez volumul ??

Recommended Posts

Salut, am recuperat un afisaj dintrun dec si as vrea sa fac urmatoarele: Deci montajul are doua butoane + si -, cand il alimentez apare 00 si cand apas butonul + creste numaratoarea pana la 99 si cand apas butonul - scade. LA iesirea OUT cand e afisat:00 = 0V50 = 3,5V99 = 7 V Practic creste(la apasare +) si scade(la apasare -) tensiunea la OUt intre 0v si 7V. Acum apare problema, Pot sa-i atasez acestui montaj un altul din tranzistori sau ci care sa regleze volumul la un amp in functie de curentul de la iesirea OUT? REspectiv cand afisajul arata 00 volumul sa fie la minim si cand arata 99 volumul sa fie la maxim.

Link to comment
Share on other sites

Faci montajul cu TDA1524 de aici http://www.aaroncake.net/circuits/tone.asp In locul potentiometrului de volum R11 montezi un semireglabil de 47K caruia ii dezlipesti capatul cald de la pin 17 si il duci la iesirea comenzii tale. Pui semireglabilul la minim, dai volumul la 99 din comanda ta, si reglezi semireglabilul pina ai pe cursorul sau 5,4V. Apoi vei putea controla volumul din comanda. :da

Link to comment
Share on other sites

Crezi ca o sa mearga cu aceasta schema?ce rol are s1 din schema? si daca pun iesirea mea la pin-ul 17 nu afecteaza celelalte potentiometre ca vad ca sunt in paralel.

:speriat Daca esti atit de incepator incit nici macar nu intelegi ce am spus FOARTE CLAR, mai bine nu te mai apuca de nimic !!! Sub schema sint trecute piesele componente si dedesubt arata fiecare potentiometru/comutator ce face ! :41 Eu am spus sa deconectezi FIRUL CALD al potentiometrului de volum (care il vei inlocui cu un semireglabil !) de la pin 17 , restul ramin conectate acolo ! Iesirea ta o pui la acel punct al potentiometrului care se desface de la linia care iese din pin 17 !
Link to comment
Share on other sites

DA sunt incepator si nu stiam care e FIRUL CALD.oricum nu detin acel tda si nu am cum sa-l cumpar ma gandeam ca poate pot sa fac ceva cu tranzistori si cu piesele care le detin. cat despre lasat nu ma las pt ca nu am ce face,nu ca nu as avea dar nu pot si asta pt ca am avut un nenorocit de accident de masina si sunt imobilizat la pat. electronica imi mai da pofta de viata.oricum multumesc pt sfaturi si rabdarea acordata.si daca mai aveti vro idee eu sunt 24 din 24 in fata la pc (in pat). :cry:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines