Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme traf...


Postări Recomandate

Am un transformator si un motor cu reductor provenite dintr-un copiator .Vreau sa folosesc motorul care e la 110 v si sa-l alimentez din traf-ul respectiv dar nu stiu cum sa fac legaturile , nici cine le-a scos din copiator nu mai stie care sunt intrarile , respectiv iesirile la traf . Mentionez ca nu exista nici o inscriptie pe traf. Ma puteti ajuta ?

 

Posted Image

 

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Cel mai probabil intrarea e firele A si B,dar cu ajutorul unei surse de ca de tensiune mica,2-5v verifica care e primarul si secundarul astfel:daca aplici o tensiune secundarului in primar ar trebuii sa apara una mai mare si viceversa.Astea fiind zise,esti sigur ca ala nu e un defazor folosit in sursele smd?

Link spre comentariu

La traf 1,2,3,4, sînt pe carcasa ptr primar, verific? cu un ohmmetru dac? sînt 2 bobinaje sau unul singur + siguran?? termic? ?i spune ce valori ai g?sit. Poate ai noroc ca trafo s? aib? 2 bobine primare, legate în paralel ptr 110Vca sau în serie ptr 220Vca. Orice prob? o faci cu o siguran?? înseriat?, de 1-2A.

Link spre comentariu

Cu un ohmmetru poti verifica modul cum sint conectate bobinele transformatorului la terminalele respective (i-ti vei da seama daca o bobina e realizata cu priza la un anumit terminal). Bobina sau grupul de bobine cu rezistenta cea mai mare se conecteaza la retea (incerci printr-o siguranta).

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator bogdan0677

daca motorul e de la o imprimanta .. si are 4 fire dupa cum vad.. nu am decat sa zic ca iti mai trebuie in afara de o punte redresoare si un montaj care comanda motoarele de tip pas cu pas. motorul din imagine pare dupa cele 4 fire a fii un motor pas cu pas si nu-ti pleaca decat impulsuri de curent

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări