Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
utzy

Probleme traf...

Recommended Posts

Am un transformator si un motor cu reductor provenite dintr-un copiator .Vreau sa folosesc motorul care e la 110 v si sa-l alimentez din traf-ul respectiv dar nu stiu cum sa fac legaturile , nici cine le-a scos din copiator nu mai stie care sunt intrarile , respectiv iesirile la traf . Mentionez ca nu exista nici o inscriptie pe traf. Ma puteti ajuta ?

 

Posted Image

 

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Cel mai probabil intrarea e firele A si B,dar cu ajutorul unei surse de ca de tensiune mica,2-5v verifica care e primarul si secundarul astfel:daca aplici o tensiune secundarului in primar ar trebuii sa apara una mai mare si viceversa.Astea fiind zise,esti sigur ca ala nu e un defazor folosit in sursele smd?

Link to comment
Share on other sites

La traf 1,2,3,4, sînt pe carcasa ptr primar, verific? cu un ohmmetru dac? sînt 2 bobinaje sau unul singur + siguran?? termic? ?i spune ce valori ai g?sit. Poate ai noroc ca trafo s? aib? 2 bobine primare, legate în paralel ptr 110Vca sau în serie ptr 220Vca. Orice prob? o faci cu o siguran?? înseriat?, de 1-2A.

Link to comment
Share on other sites

Cu un ohmmetru poti verifica modul cum sint conectate bobinele transformatorului la terminalele respective (i-ti vei da seama daca o bobina e realizata cu priza la un anumit terminal). Bobina sau grupul de bobine cu rezistenta cea mai mare se conecteaza la retea (incerci printr-o siguranta).

Link to comment
Share on other sites

Guest bogdan0677

daca motorul e de la o imprimanta .. si are 4 fire dupa cum vad.. nu am decat sa zic ca iti mai trebuie in afara de o punte redresoare si un montaj care comanda motoarele de tip pas cu pas. motorul din imagine pare dupa cele 4 fire a fii un motor pas cu pas si nu-ti pleaca decat impulsuri de curent

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines