Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

A facut cineva incinte cu P-Audio C15 400-B ?


Nemesis

Postări Recomandate

Vreau sa -mi fac si eu niste boxe full-range ''rebele'' si nu sunt inca hotarat in privinta difuzoarelor de joasa frecventa. Initial m-am gandit la HP-18W dar partea naspa e ca mai trebuie si dif de medii si tweeter. Zilele astea mi-a picat in fata un site unde am vazut o alta varianta pentru partea de bass (in ceea ce ma priveste) si anume P-Audio C15 400-B.Ce parere avetzi?Am facut un calcul estimativ si am ajuns la urmatoarele cifre :3,5 mil HP-18W+1,5 mil partea de medii (nu sunt hotarat) +2 mil 2 tweeter-e (la fel inca nu m-am hotarat ce), deci difuzoarele in acest caz m-ar costa cam 7mil pe boxa.Trecand la cealalta varianta ,folosind ca bass un P-Audio C15 400-B (4,4 mil) imperecheat cu un driver de ex P-Audio BM440 (1,8 mil) + horn pt driver as ajunge tot un undeva pe la 7 mil la pretul difuzoarelor pt o boxa (de fapt mi-ar mai ramane si de o bere fata de prima varianta :d ). O incinta pe trei cai pentru HP-18W am inteles ca e cam greu de facut (cel putin partea de filtrare ar fi mult mai usor de facut in varianta utilizarii ca bass a unui P-Audio C15 400-B ). As avea mai multe intrebari de pus dar astept intai reactia voastra.Oricum principala mea intrebare e daca merita inlocuit un hp-18w+medie+treeter,cu un P.Audio C15-400B +driver (in varianta a doua castig si 50w insa voi avea factorul bl mai mic).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Parerea mea este sa mergi pe varianta pe 2 cai cu C15-400B + driver BM450S pt ca vei obtine o incinta mult mai mica decat pt varianta cu HP-18W, de putere mai mare si cu SPL mai mare. De asemenea filtrul va fi mult mai usor de proiectat si construit deci toate circumstantele sunt in favoarea acestei variante.In locul tau m-as gandi si la varianta cu WN-15S + BM450. Chiar daca puterea ar fi cu 100 W mai mica decat la varianta cu C15-400B castigi peste 2 dB la SPL deci parerea mea este ca ar suna la fel de tare, daca nu chiar mai tare si ai avea nevoie si de mai putina putere pompata in ele deci automat amplificator mai ieftin :wink:

Link spre comentariu

Intr-adevar pare mult mai tentanta varianta cu C15-400B,se vad de la bun inceput multe avantaje,dar avem si dezavantaje :( .Ca vom obtine o incinta mai mica stiam deja de cand am aflat ca C15-400B are Vas mai mic decat HP-18W.Dar daca facem o boxa mai mica voi mai putea obtine un raspuns liniar pana la 35-40 Hz asa cum se poate obtine cu HP-18W?Pe langa acestea am vazut ca C15-400B are factorul BL mai mic cu cca 4,5 fata de HP-18W, dar in schimb C15-400B are randamentul mai bun cu cca 0,5 % :d fata de HP-18W. Cam pe la ce frecventa ar trebui sa intre in actiune driver-ul ?Concret as dori sa aflu cam ce frecventa limita inferioara se poate obtine cu C15-400B intr-o incinta B.R. sa zicem de max 120 litri. Si chiar trebuie un driver de 80 de w asa cu este BM450,nu ar merge si unul de 60 de w cu este BM440 ?De unde pot cumpara hornuri pt drivere de 1' si cam cat ajunge bucata. Stiu ca pun cam multe intrebari dar vreau sa ma informez cat se poate de bine ca sa iasa ceva cat mai pe gustul meu :wink: A si sa nu uit:rog pe cei care distribuie acest difuzor (C15-400B) in Romania sa posteze pe undeva pe aici parametrii T/S cei reali ca pe net am gasit fel si fel de date (destul de apropiate unele de altele cei drept).Si nu gasesc nicaieri nimic despre WN-15S sa vad ce poate,asa ca rog pe cei ce au acesti parametri sa-i ''afiseze'' aici.

Link spre comentariu

V-am mai spus ca sunt relativ nou in domeniu asa ca nu va suparati daca va intreb ce inseamna F3 :roll: ? Cine vinde in Romania difuzorul WN-15S ca sa pot vedea si eu parametrii si sa pot face o comparatie cu C15-400B.Am inteles ca WN-15S e din seria cu magneti din neodynium fapt deloc de neglijat atat in ceea ce priveste greutatea dif-ului cat si faptul ca nu se demagnetizeaza in timp :idea: .

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări