Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

13.3v in loc de 13.5v


Postări Recomandate

am realizat un mic ups de 12v dar exista o diferenta de tensiune la incarcarea accumulatorului...nu stiu de ce. Cum pot mari un pic tensiunea?Cineva mi-a zis sa inseriez o dioda 1N4001 cu cea zenner si imi creste cu 0.6v. Acc. trebuie incarcat la o tensiune cuprinsa intre 13.5-13.8v.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Aia 200mV sunt foarte importanti. La 13.3V, acumulatorul nu se incarca. La 13,5V se incarca doar atit timp cit e nou, o luna maxim doua. La 13.8V e OK pentru incarcare in regim tampon. (ar trebui sa scrie pe acumulator regimurile de incarcare)7812-le ala e in plus acolo. Scoate-l imediat, e gresit sa-l pui acolo. Nu stabilizeaza nimic daca are 13.8 la intrare. Doar cade tensiune pe el. Vezi foaia de catalog a lui 7812 si vei constata ca pe el cad 2V. Orice consumator de 12V, merge perfect si la 13.8.

Link spre comentariu

Incarcarea in regim tampon, adica la 13.8V e de lunga durata, in sensul ca ai nevoie de mai multe zile pentru o incarcare completa. Sa ti cont de asta cind faci vreun test de incarcare. Incarcarea normala, se face intre 14.8 si 15.5V, depinde de acumulator. Toate aceste valori se refera strict la acumulatoarele cu gel, plumb-acid, de 12V, adica cum ai tu. Alea care nu se vad prea bine in schema care ai pus-o. (par Yuasa)

Link spre comentariu

in general pun UPS dar este o pierdere destul de mare prin conversie din 220v in 12v si apoi iar din 12v in 220v si apoi iar din 220v in 12v(alimentatorul aparatului). Ma gandesc ca asa ar trebui sa tina mai mult plus ca este si "online". Momentan merge de 2 zile. Luni merg si ii si masor tensiunea la baterie. As mai avea o intrebare...pe + este o dioda care banuiesc eu este pusa sa nu circule curentul din baterie spre circuit. Cat de folositoare este acea dioda? Poate fi scoasa? Initial pusesem 1N4001 dar caderea de tensiune era prea mare si mi-am dat seama ca nu tine mai mult de 1A...am inlocuit-o cu o dioda mai mare, am uitat cum ii zice exact (cred ca HER03 sau cam asa ceva) care cica ar fi dioda de mare performanta, si caderea de tensiune e mai mica pe ea. Oricum era mult mai simplu sa fac cu LM317 :DPS inca o intrebare...am cautat pe net si am citit ca se pot pune in paralel 2x7805/7812 etc si se dubleaza curentul. Se poate? Merge si cu LM317?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări