Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Schema trimisa e viabila, adica se poate incerca. Tensiunile depind de raportul de transformare al trafului. Acum depinde ce vrei sa alimentezi, ca iti pot trimite o schema de convertor c.c. in c.c., doar la curenti mici. Care practic dubleaza tensiunea de alimentare.

 

Integratul se citeste privind de sus (nu ca tuburile, lampi) unde este cheia si incepand din stanga de sus in jos. Ti-am trimis un pdf.

Link to comment
Share on other sites

nu se numeste invertor ...ci convertor dc-dc , stimate domn...de asemenea , cind solicitati asa ceva , este musai sa spuneti si ce curent va trebuie pe iesire...aceasta conditie este ,evident , strict necesara... :da pentru curenti mici , exista module specializate , de regula incapsulate...care au 2 pini de intrare si 2 sau 3 pini de iesire...si atit , nu e nevoie de nimik altceva...pentru curenti mai mari , se schimba kalimera...schemele sint mai complexe , dimensiunile mai mari iar preturile lor cresc exponential...!

Link to comment
Share on other sites

Da misuraelectronic are dreptate. Practic daca ai nevoie de curenti mai mari, (si un buget redus) poti face un montaj care la intrare are un invertor, ceva autooscilant, dupa care rezulta o tensiune similara alternativ, iar spre iesire ai redresarea ei. In sfarsit tot ... continua.Sa spui din ce alimentezi si ce curent trebuie.

Link to comment
Share on other sites

L1 ce reprezinta ca nu stiu.Si vroiam sa-ti spun ca nu am gasit PDF-ul.

L1 este o bobina de 1uH,

Ca sa gasesti pdf-ul trebuie sa ai instalat programul Adobe Reader sau Foxit Reader pe care le gasesti cu :google

Link to comment
Share on other sites

Din R3 reglezi cat de deschisi sa fie tranz. La o valoare mai mare ei functioneaza mai rece (dar si puterea mai slaba), La valoare mai mica se incing dar rezista. Incearca cu o valoare de 1k si scade pana la iesire iti aprinde un bec NORMAL cu incandescenta de 25W la 220V. Sigur o sa mearga si becul economic. (Daca n-ai L1 nu pune. C4 sa fie la tensiune putin mai mare decat cea de alimentare generala.)Experimenteaza pe ceea ce vrei tu sa alimentezi si nu trebuie folosita toata puterea lor(sau curentul) a tranzistorilor.Succes!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines