Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest master87

schema teac w-416

Recommended Posts

Guest master87

salutari tuturor! stiu ca o sa sune penibil, dar sunt in dificultate cu gasirea unei scheme pt un casetofon deck teac w-416..nu gasesc pe nicaieri. daca ati putea sa ma ajutati as fi vesnic recunoscator. si sfaturile sunt binevenite..problema ar fi urmatoarea: casetofonul se alimenteaza corect numai ca motorasul, ce trebuie sa angreneze rotitele de la caseta, nu se roteste..ma gandesc acum, sa fie problema la motor (sa fie ars), sau sa fie probleme la circuitul de alimentare(o rezistenta care functioneaza aiurea)..va multumesc pt rabdarea de a-mi citi oful si daca ma puteti ajuta, va multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

Guest master87

ideea este foarte buna, numai ca am intampinat alta problema: valorile inscrise pe motoras sunt sterse si nu pot citi valoarea corecta, drept urmare nu stiu cu ce sursa sa-l alimentez :cry:

Link to comment
Share on other sites

Ca sa vezi daca e motorul de vina sau nu, inainte sa-l demontezi si sa-l alimentezi separat, poti sa incerci sa masori tensiunea la bornele lui cand ar trebui sa mearga.Daca ai tensiune, sunt sanse mari sa fie motorul. Daca nu, cauti circuitul de comanda.

Link to comment
Share on other sites

Dac? montajul din carcasa motorului e în scc, la borne va avea o tensiune f. mic?, chiar 1V, asta pîn? se va arde rez serie cu motorul, sau chiar stabilizatorul de 12V (dac? are).99% din casdecuri au motoarele pe 12V.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines