Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest Kimnotyze

Am nevoie de ajutor - creare schema amp!

Recommended Posts

Guest Kimnotyze

Am nevoie foarte rapid de un amplificator pe tranzistori de minim 20W pe o sarcina de 6 ohmi cu distorsiuni de maxim 1%, la o tensiune de alimentare de maxim 14V (+ si GND) si vreo 20A.Vreau sa-l proiectez cu urmatoarele componente active de care dispun momentan:2 tranzistori 2N3055 (din 1988), unul cu hFE=160 si celalalt cu hFE=651 tranzistor BD911 cu hFE=60Pot sa mai cumpar una, alta, dar ma preseaza timpul, iar scheme fara alimentare simetrica, la tensiunea asta nu prea am gasit. Nu conteaza in ce clasa e, numai A sa nu fie ca n-am nici o sansa sa obtin min. 20W in A la 14V.Ma poate ajuta cineva?

Link to comment
Share on other sites

Din 14V n-ai cum sa obtii 20W numai cu un amplificator. Cel mult poti sa obtii 20W maxim cu 2 amplif ce scot 10W pe 2Ohm puse in punte. Dar e mai simplu sa cumperi direct un integrat Kia6210 si o sa obtii un 2X20W pe 4 Ohm si e mult mai compact si mult mai putin de munca la el decat in varianta cu piese discrete. Succes!

Link to comment
Share on other sites

Guest Kimnotyze

Kia6210 = 420.000 LEI nu mi se pare o solutie chiar atat de ieftina. La banii astia as alege TDA1562.Din cauza ca nu am gasit solutii si nu am avut timpul necesar pentru a-i urma sfatul lui shambala (sfat care a fost foarte on-topic si mi-a folosit foarte mult), am obtinut o amanare pentru a avea timp sa ma apuc sa fac un smps. Multumesc tuturor!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines