Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme tv SEG CT7700


Postări Recomandate

Va salut,M-a rugat un prieten sa-l ajut cu un tv ce i s-a stricat. Este vorba de un TV Seg CT7700 dupa ce scrie pe eticheta. De cateva zile la pornire apare doar o dunga luminoasa orizontala pe mijlocul ecranului si se aude sunetul de la canalul pe care e pus tv-ul.Mi-ar fi de folos o schema daca aveti pentru el si o recomandare ce sa caut defect cand il desfac, sa nu ma uit ca pisica la calendar. :bataie Inainte de a ajunge in stadiul asta, sufera de o alta mica problema, si anume dupa ce era pornit .. incet incet se latea imaginea pe verticala si iesea din suprafata ecanului cu cativa cm de ambele parti. Dar asta banuiesc ca e din cauza la ceva piese devalorizate si nu cred ca are legatura cu linia orizontala de pe mijlocul ecranului.Orice idee e bine venita. Maine il desfac oricum si caut dupa tranzistori defecti ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

va salut,am masurat tensiunea de alimentare de la tda8351 si era 0V intre pinul 3 si 5 al integratului.mai departe am gasit dioda D606 rupta in doua .. un BA157. Am inlocuit-o si ca urmare nu mai apare dunga orizontala pe mijlocul ecranului ci ecranul ramane negru complet. Sa fie integratul dus? alte piese nu par a fi arse sau puscate.

Link spre comentariu

ok .... deci in timpul in care masuram tensinile la pini integratului, a pornit si imaginea :) era un contact imperfect la pinul 9.acum porneste dar ramane cealata problema .. si anume latirea imaginii. Deci la pornire imaginea este ok ca si dimensiune, iar cam in 3 secunde de la aparitia imaginii .... aceasta se lateste pe orizontala cam cu 3 cm de fiecare parte, in rest se vede ok.De la ce poate fi problema asta?

Link spre comentariu

dupa traf pe C829 sunt 150v, tubul este cu 110 din cate pare.am refacut lipiturile din zona traful de linii si se pare ca asta era problema. Acum se vede ok ca si latime, si se si vede mai clar.Sa speram ca ramane asa :DMultumesc pentru toate sfaturile si cand aveti drum prin timisoara dam o bere :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări