Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
ionut20

probleme tv SEG CT7700

Recommended Posts

Va salut,M-a rugat un prieten sa-l ajut cu un tv ce i s-a stricat. Este vorba de un TV Seg CT7700 dupa ce scrie pe eticheta. De cateva zile la pornire apare doar o dunga luminoasa orizontala pe mijlocul ecranului si se aude sunetul de la canalul pe care e pus tv-ul.Mi-ar fi de folos o schema daca aveti pentru el si o recomandare ce sa caut defect cand il desfac, sa nu ma uit ca pisica la calendar. :bataie Inainte de a ajunge in stadiul asta, sufera de o alta mica problema, si anume dupa ce era pornit .. incet incet se latea imaginea pe verticala si iesea din suprafata ecanului cu cativa cm de ambele parti. Dar asta banuiesc ca e din cauza la ceva piese devalorizate si nu cred ca are legatura cu linia orizontala de pe mijlocul ecranului.Orice idee e bine venita. Maine il desfac oricum si caut dupa tranzistori defecti ...

Link to comment
Share on other sites

va salut,am masurat tensiunea de alimentare de la tda8351 si era 0V intre pinul 3 si 5 al integratului.mai departe am gasit dioda D606 rupta in doua .. un BA157. Am inlocuit-o si ca urmare nu mai apare dunga orizontala pe mijlocul ecranului ci ecranul ramane negru complet. Sa fie integratul dus? alte piese nu par a fi arse sau puscate.

Link to comment
Share on other sites

ok .... deci in timpul in care masuram tensinile la pini integratului, a pornit si imaginea :) era un contact imperfect la pinul 9.acum porneste dar ramane cealata problema .. si anume latirea imaginii. Deci la pornire imaginea este ok ca si dimensiune, iar cam in 3 secunde de la aparitia imaginii .... aceasta se lateste pe orizontala cam cu 3 cm de fiecare parte, in rest se vede ok.De la ce poate fi problema asta?

Link to comment
Share on other sites

dupa traf pe C829 sunt 150v, tubul este cu 110 din cate pare.am refacut lipiturile din zona traful de linii si se pare ca asta era problema. Acum se vede ok ca si latime, si se si vede mai clar.Sa speram ca ramane asa :DMultumesc pentru toate sfaturile si cand aveti drum prin timisoara dam o bere :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines