Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
xman

Folie ElectroLuminiscenta

Recommended Posts

SalutAm eu asa ceva , are peste un metru lungime , aprox 1 cm latime , cu convertor (50 RON). Zi-mi la ce o folosesti pentru ca nu cred ca merge taiata pentru ca nu va mai functiona .Daca esti interesat iti pot face o poza

Eu voiam o suprafata de 10x10cm pe care sa serigrafiez sau sa lipesc ceva grafica si sa iasa in relief prin iluminare. Voiam sa imi fac ceasurile la masina cu lumina din fundal, dar banda aia ce o ai tu nu o pot folosi. Ar trebui sa lipesc intre ele vreo 10 benzi cu lungimea de 10 cm ca sa obtin un patrat cu latura de 10cm cum am eu nevoie. Nu stiu daca tehnic mai functioneaza banda ta in acest fel, desi am inteles ca folia se poate taia si decupa dupa voie fiindca este alcatuita din 2 suprafete suprapuse ce constituie electrozii de baza, iar intre acesti electrozi se afla un strat de luminofor sau cam asa ceva ce se activeaza la trecerea curentului prin cei doi electrozi, cam ca si la condensator oarecum. In fine, sper sa nu ma complic inutil cu banda asta. Da mai multe detalii. Mersi.
Link to comment
Share on other sites

@SiconiDoar ca idee ca nu sunt sigur de dimensiuni dar cu 4 sau 6 din alea ce erau in Ericsson T28 ai cam reusi sa faci suprafata asta.Vezi ca au mai fost si alte modele T29,T30 parca si ele aveau iluminarea in acelasi stil.Poate gasesti din astea pe la vechituri pe undeva.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc de idee. Am acasa multe display-uri 20x2 defecte de la care am "sustras" iluminarea de background, dar e pe o culoare galbena si eu vreau fie albastru fie alb neon. Alea ar fi fost foarte potrivite, finndca peste placuta cu leduri este un capac care uniformizeaza lumina foarte bine. Dar nu am culoarea potrivita iar de schimbat ledurile nici nu incape vorba. Sunt tip micro-smd si peste ele e turnata o picatura de rasina. Practic, ledul e construit direct pe cablaj. Nu ai cum sa schimbi nimic acolo. Am studiat eu problema. Eventual sa vad daca ar avea loc un led smd si atunci sa rad ledurile initiale si sa lipesc cele noi in locul lor, asta daca capacul imi permite ca inaltime. Ramane de vazut. Gandul meu tot la folie EL a ramas, si spun FOLIE, nu banda. Exista si folie, am intrat la Indigo pe site, am luat legatura cu ei, dar ei cu mine nu. Asa ca... am reusit sa fac exact ce ingroapa matu'.

Link to comment
Share on other sites

Am Dacia 1300 Berlina, modelul frantuzesc, dar eu doresc sa imi schimb un pic designul ceasurilor. Am deja unul.Momentan, am o versiune de ceasuri conceptie proprie, cu iluminare din fundal pe albastru. Am reusit sa integrez si un turometru in cadranul din stanga. Se pot face multe. Nu cred ca exista careva care sa faca modelul asta de ceasuri pe motiv ca sunt vechi, se mai gasesc putine si nu prea sunt dornici ca mine. Daca am tot ce imi trebuie, mi le fac eu singur, nu astept de la altii. Folia EL e importanta. Daca nu, raman tot la LED (smd sau nu).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines