Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest pindoi

Intrebare incepator

Recommended Posts

Guest pindoi

Salut,Ca sa nu creez alte intrebari....sunt economist....deci habar nu am de nimic.Vreau si eu sa cumpar un alimentator pentru un interfon Chicco pentru un bebe. Este trimis din Italia dar a ajuns fara alimentator. Nu vreau sa folosesc baterii pentru ca se termina repede si sunt f scumpe. Pe aparat scrie DC 6v. Am gasit ceva alimentatoare pentru 6v dar de cu amperaj diferit. Acum pe aparat nu scrie si amperajul.Intrebarea mea era daca amperajul asta are vre-o importanta sau pot cumpara orice tip.Multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

Conteaza intr-o mica masura si amperajul,adica sa stie omu ce sa ia,ca sa nu se incalzeasca in cazul folosirii indelungate,dar nici sa dea banii degeaba pe o sursa prea babana.Dupa parerea mea,un alimentator de 6v si 1A ar fii de ajuns,poate chiar 8-900mA. Si are mufa de conectare sau trebuie sa improvizati dvs una?

Link to comment
Share on other sites

La ce curent poate ,,minca'' o jucarie pentru bebe , sunt convins ca 1000mA este arhisuficient , cu rezerva de curent cu tot , problema este ca am observat din experienta ca transformatoarele de curent mic din alimentatoarele de pe piata sunt si prost facute , in general transformatoarele cu un curent care incepe de la 1000mA in sus e drept ca sunt mai fiabile. In cazul tau , important este sa adaptezi exact tensiunea de alimentare pentru a nu risca sa defectezi aparatul. Te-as sfatui sa setezi alimentatorul initial pe o tensiune de 4,5Vcc , pentru ca , de regula , alimentatoarele acestea sunt calculate pentru o tensiune data - pe o anumita sarcina. In cazul tau sarcina fiind mica , este posibil ca cei 6Vcc inscriptionati pe alimentator sa fie de fapt 8Vcc. Atita timp cat polaritatea de alimentare este cuplata corect , poti sa comuti alimentatorul la inceput pe 4,5Vcc iar daca constati ca nivelul de amplificare este insuficient , treci pe treapta de 6Vcc. Cam asa lucreaza alimentatoarele China de pe piata.

Link to comment
Share on other sites

Buna ziua. Foarte bun alimentator. Si pretul este corespunzator. Ce te faci daca intra pe mana unui copil sau a unei persoane care nu se pricepe, sau numai accidental se actioneaza asupra comutatorului de tensiuni? Este o firma la Oradea care vinde cu 10 Ron un alimentator in comutatie, stabilizat, micut si fiabil, de 6 V / 1,5 A. De banii pe care ii dai iti iei inca 5 stabilizatoare pe orice alta tensiune. Mosu Tuti.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines