Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Ovidanie

Repetor papagal cu ISD2532

Recommended Posts

Vreau sa construesc asa ceva si cand in cele din urma am gasit un proiect care sa-mi convina (adica totul mura in gura) am constatat ca nu merg link-urile de pe pagina principala. Ma agit pentru proiectul asta fiindca da fisierul .hex si explica ce sa modific functie de tipul de integrat folosit. Obligatoriu folosesc ISD2532, asta am in dotare.

Va rog sa ma ajutati, poate impreuna gasin acest proiect la alta adresa de unde voi putea descarca si softul pentru microcontroler.

 

Edit: Este vorba de proiectul asta: http://pmrbeach.wordpress.com/2009/04/2 ... ontroller/

Link to comment
Share on other sites

Ovidiu, i-am lasat un mesaj pe site si l-am redirectionat si pe Email, sa vedem daca vrea sa repare link-urile catre softuri. Asta daca va citi ce i-am scris acolo:

 

Buona sera,

Signor , sono molto interessanti sul tuo progetto, ma i link a software non funziona comunque. Si prega di rivedere il link al software per aiutare me li. Molte Grazie.

 

P.S. Nu stiu italiana deloc. Traducerea a facut-o "Gogu". :da

Link to comment
Share on other sites

Se zice ca numai cel ce persevereaza, reuseste.

Daca am scris mesajul pe site-ul italianului, uite ca ruga a dat roade.

 

MERG TOATE LINK-URILE DE PE SITE ! :101

 

Cine doreste poate sa le descarce linistit de acolo.

 

73! si spor la construit. Ovidiu.

Link to comment
Share on other sites

Posted Image

 

 

Cablajul este gata, marti primesc microcontrolerul gata programat, sarcina asta am pasat-o unui prieten. Ce idee am: repetor papagal cross-band. Simplu: doua transceivere unul in banda de 144 celalalt in bada de 432 stau pe receptie. Transceiver-ul care receptioneaza ceva activeaza papagalul, mesajul este inregistrat iar la sfarsitul mesajului ambele transceivere sunt trecute in emisie. Pentru banda de 70cm am deja un transceiver Philips iar pentru 2m ma mai gandesc, posibil FT230. La prima vedere ideea pare buna dar cand sa o pun in practica apare problema antenelor. Va rog putin ajutor.

73! YO8TPP Ovidiu

Link to comment
Share on other sites

La prima vedere ideea pare buna dar cand sa o pun in practica apare problema antenelor. Va rog putin ajutor.

Nu am inteles ce problema apare. Vrei sa aibe o diagrama de radiatie mai speciala? Sau se deranjeaza reciproc? Sau probleme la realizarea efectiva (inclusiv financiare)?
Link to comment
Share on other sites

Am nevoie de doua antene, antena pentru banda de 2m are nevoie de 2m liberi in jurul ei. Ce antene ar fi avantajoase? J-pole? Ground plane? O idee buna ar fi sa inchid tot repetorul, inclusiv antenele intr-o teava de plactic de 110mm. Voi cum ati proceda in cazul asta?Intre timp am primit un panou solar de 5W, sunt tentat sa schimb proiectul...fac repetor papagal numai in 2m si folosesc transceiver-ul SL70, avand consum mic la receptie am sanse mari ca in lunile de vara repetorul sa functioneze numai cu energie solara. Si in cazul asta chiar ca pot baga totul intr-o teava de 110 mm.

Link to comment
Share on other sites

Ce antene ar fi avantajoase? J-pole? Ground plane? O idee buna ar fi sa inchid tot repetorul, inclusiv antenele intr-o teava de plactic de 110mm. Voi cum ati proceda in cazul asta?

J-pole are dezvoltare pe orizontala si nu incape in teava aia. Ground plane are diagrama de radiatie "inclinata" si aici trebuie sa radieze in plan orizontal.Eu as folosi un dipol vertical care concentraza cimpul radiat in plan orizontal. Ceva detalii in cartea "Antene" - Spindler, pag 63, fig. 3.13. Un astfel de dipol, pina la urma, este un ground plane la care contragreutatile s-au rabatat la 180 de grade fata de vibrator.Eu nu iti recomand sa folosesti teava de plastic pe post de radom deoarece creeaza probleme electrice pe timp de ploaie si chiciura si probleme mecanice pe timp de vint.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines