Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

BINEFACERILE ENERGIEI ELECTRICE ALTERNATIVE-CONTACTORUL AUTO


Guest FOTOCELULA

Recommended Posts

Guest FOTOCELULA

BUNA ZIUA LA TOATA LUMEA ! am o instalatie cu celule fotovoltaice,compusa din ;panou de 20 w,regulator de incarcare,acumulator si invertor de 300w pentru a fi folosita la iluminatul de siguranta al locuintei si pentru diverse utilizari in cazul in care se intrerupe reteaua de la Electrica.Am si un generator de 4 kw,pe benzina prevazut si cu grup pentru sudura.Problema este ca nu stiu unde se vind contactoare automate de trecere de la retea la sursa alternativa(solara sau generator) fiindu-mi necesar in cazul in care nu sint la domiciliu,sa se faca comutarea automat.Instalatia solara functioneaza foarte bine,in permanenta acumulatorul,prezinta incarcare suta la suta,vreau sa trec la alimentarea intregii locuinte de 280 mp cu energie solara,redimiensionind in acest caz toate componentele :sparge:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply
Guest daniel_i

Cred ca vrei ceva cam asa:

 

Statie de comutare automata 30E

http://www.napenergia.ro/?nyelv=ro&menu_id=3

 

Eu am un panou de 13W si am luat un regulator de incarcare de la adresa de mai sus.

Tot la iluminare am conectat si eu panoul solar + baterie + regulator de incarcare. Acum incerc sa schimb toate becurile din casa cu becuri cu LED - sunt foarte scumpe insa consuma foarte putin, am gasit la BricoStore becuri cu LED Osram, unul de 2W (echivalent 15W) costa ~50 LEI, iar unul de 3W (echivalent 25W) costa ~80 LEI.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines