Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
adicontakt

ceas cu TMS3450NL

Recommended Posts

am bucatit zilele astea un ceas cu radio din care i-am luat displayul si integratul TMS3450NL . as vrea sa fac un ceas cu aceste piese. schema din data sheet ma cam baga in ceata asat ca am cautat alta si am dat peste aceasta http://www.gdmec.edu.cn/jingpin/dianzhi/szz.htm (cu traducere aproximativa aici http://translate.google.ro/translate?js ... %258F%25B7 ) . acuma ce problema am , nu stiu cum sa ii leg dispalyul, spune ca 1-14 din integrat duce la 5-22 la dispaly , pai 14 fire la 17 de la display, plus ca displayul scos pinii spre ex 22 nu este conectat la nimic?? se pare ca unele sunt unite intre ele dar nu stiu care.

intre timp am aflat ca TMS3450NL e echivalent cu LM8560 , asa ca am dat si deurmatoarea schema http://www.elecfree.com/electronic/wp-c ... -alarm.jpg dar si aici aceasi problema nu sunt numerotati pinii displayului

mai jos sunt atasate datasheturile celor doua integrate

Link to comment
Share on other sites

se pare ca nu are inters prea mare subiectul, oricum , am mai cautat pe net si am dat de urmatoare schema care are si pinii desenati dar nu are valorile la piese

Posted Image

stuidiind datashetul si eliminand ce nu imi trebuie mie (alarma , butonul pt snooze,sleep)am obtinut urmatoarea schema cu urmatoarele valori (nu inteleg de ce r2 e inseriat cu r3 impreuna avand aproximativ 100kilo)

Posted Image

daca are cineva timp sa arunce o privire peste ele sa vada daca este corect , as fi recunascator , pana una alta cred ca ma apuc de proiectat cablajul

Link to comment
Share on other sites

Guest lostris234

Ai realizat montajul? Am cautat mult o schema decenta pentru acest circuit si asta pare cea mai ok de pana acum.Functioneaza?Cum o sa il alimentezi?

Link to comment
Share on other sites

Salut.

dsupa cum spuneam mai sus vreau sa fac un ceas ci TMS3450nl, si displayul sa il fac din leduri, astfel fiecrae segment continand 4 respectiv 5 leduri.

Acum am o nedumerire, am vazut pe un site (o sa il atasez aici: http://sites.google.com/site/comelco/index/ceas-lm8560) ca cineva a confectionat un asemenea ceas cu leduri doar ca a folosit LM8560 si pe segnent 3 respectiv 4 leduri,si merge, rezista integratul, eu la TMS3450NL as putea folosi pentru fiecare segmet cate 4 respectiv 5 leduri cu un curent consumat de fiecare led de maxim 20ma?

Rezista integratul? sau este nevoie ca la fiecare segment sa adaug un tranzistor?

Am studiat eu detasheeatul lui TMS3450NL, dar nu am gasit ce intensitate si ce curent maxim reda pe fiecare segment.

Va multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

Am masurat un led,alimentat la 6v cu o rezistenta in serie de 540R am un curent consumat de 5mA, deci mie imi trebuie pe segment cam 25mA,oare rezista integratul?

Da, vezi ca in tabela III din datasheet se da curentul de iesire pentru segmenti, 20mA. Sa pui drivere pentru afisoare, ledurile tale. Ca sa nu sufere IC-ul ca te apropii de curentul maxim si chiar peste. E fain si usor de facut asa ceva, eu chiar vreau sa-i fac asa ceas pe perete lu maica-mea si sa-i pun si un termometru tot digital pe panoul ceasului. Ceva in plus voi face un secundar din 60 Leduri care se vor aprinde ori pe rand ori se vor umple pana la secunda 59 apoi sa porneasca de la 0 sau 1 din nou.Ca si cutie o sa fac o cutie plata din ceva placi ramase de la podele laminate, sa arate fain.Succes la treaba!!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines