Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv Daewoo sasiu CP 005


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Salut, verifica ce a zis domnul cioarga si daca tot nu merge, vezi sa nu ai vreun supra consum pe una din tensiunile urmatoare:a) +133v ( scurtcircuit D806, C814, C815, D835 sau final linii Q402, D404, C404 ) b) +45v ( scurtcircuit D810, C816, C819 )c) +12v ( scurtcircuit D812, C824, C827, sau vreun etaj care urmeaza a fi alimentat cu 12v, exemplu IC805-stabilizatorul de 5 si respectiv 8volti ). Bine, IC805-stabilizatorul de 5 si respectiv 8volti asta-i un caz rar, a fost doar un exemplu, poate n-oi fi pocit sa fie chiar el in scurtcircuit.d) +16v ( scurtcircuit D808, C823, C820, sau vreun etaj care urmeaza a fi alimentat cu 16v, exemplu cel putin unul din finalii de sunet.Prima eliminare: te sfatuiesc sa incepi cu eliminarea etajului final linii astfel:- decupleaza colectorul etajului final linii ( apoi verifica Q402 sa nu fie in scurt, sau sa nu existe vreun scurtcircuit intre C404 si masa )- intre colectorul lui Q402 si masa conecteaza un bec de vreo 75w-porneste TV-ulO sa observi una din variantele:- se aprinde becul si tensiunile de pe secundarele sursei sunt ok, inclusiv cea de 133v- nu se aprinde becul si toate tensiunile sunt nule, inclusiv cea de 133vLa prima varianta, cauze posibile: scurtcircuit final linii Q402 ( celelalte etaje care urmeaza a fi alimentate cu recuperate nu sunt eliminate in cazul asta, deoarece TV-ul intra initial in stand-by, primul scurtcircuit care-l gaseste dupa dioda D835 este finalul Q402 in cazul asta)La a doua varianta, cauze posibile: defectul nu se afla nici in etajul final, nici in trafo linii, nici in etajele care urmeaza a fi alimentate din recuperatele trafului linii, ci pe vreo secundara a sursei.In cazul asta, ia la purificat etapele a, b, c si d de mai sus.Fa masuratorile descrise mai sus si spune-ne rezultatul. Astept raspunsul tau.Succes.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Multumesc pt sfaturi,ceva inbunatatiri sunt dupa ce am schimbat rezistentele din sursa cum a spus domnul cioarga,acuma se apride ledul dupa 10 secunde,apar si tensiunile +133=125 v,+45=35 v,+12= 8v,+16= 14,1 v,am verificat sa nu am supra sarcina inca nu stiu a a cata oara nimic ci ic 805 nu e in scurt,am pus bec colector masa nimic,in serie cu traful si nimic,daca decuplez sursa +12 v se arde pe loc dioda R2M,daca mai aveti vreo idee si ma puteti ajuta spunetim ca deja mie rusine de cate ori l-am pus pe masa,nu pot sa -il las asa pt ca el are ceva cu mine iar eu nu cedez.

Link spre comentariu

fa ce a spus robert in plus , verifica f atent (schimba) R819 din sursa cu exact aceeasi valoareverifica tot circuitul OCP , Q802 , D816 ,R805vezi sa nu fie arsa R808apoi vezi daca ai ceva pe bara de 5V , IC703schimba cel putin condensatorii de pe bara de 133V , cel mai bine toti cond de filtraj de pe 133V,45V,16V,12Vverifica R823 , R824vezi si R850daca totul pare bine si tot nu merge ia o de la capat , sigur ai omis cevaasteptam vesti bafta

Link spre comentariu

Salut, revin cu o precizare: n-am fost atent, dupa ce ai spus ca ti s-a plesnit R2M-ul m-am uitat din nou pe schema si am observat ca din bara de 12 volti se mai alimenteaza si partea de reactie a sursei ( pinul 10 al CI-ului DPM001 TIA, sau mai bine zis partea cu cele doua optocuploare din interiorul CI-ului ). Deci fenomenul ti s-a intamplat ( defectarea R2M-ului ) datorita suspendarii partii de reactie. Deci, intr-un cuvant, e normal ca nefunctionarea partii de reactie a sursei duce la necontrolarea tensiunilor secundare, mai precis la cresterea acestora. Ei, asta a fost cauza defectarii R2M-ului. Imi cer scuze, prima data cand m-am uitat pe schema, nu din nestiinta, ci din graba, ( parca am avut orbul gainilor ), n-am observat ca panarama asta de 12 volti merge si in partea de reactie. Parcurge cu foarte mare atentie etapele care ti le-am spus in discutia trecuta, ( mai putin cu decuplarea barei de 12 volti ) si trebuie sa-l rezolvi. Imposibil cu sfaturile mele si cele ale domnului Cioarga sa nu-l rezolvi, ( stii vorba aia " TOATE BUNE SI NU MERGE " ).Vezi ca se mai poate sa fi nimerit CI-ului DPM001 TIA defect ( desi nu prea cred ).Succes.

Link spre comentariu

Din pacate tot nimic,am verificat toate aceste piese fara nici un rezultat,pe rand am decuplat toate tensiunile mai putin 12 v de pe CI TIA si nimic ,am reverificat tot ceea ce am schimbat ce am pus,trasee cond noi peste tot,nu stiu ce sa cred poate nu e bun CI TIA dar am pus altul acel simtom,ce nu inteleg ,de ce se aprinde ledul doar dupa 10,12 sec si cupleaza si releul,nu ar trebui mai repede ?Multumesc in continuare pentru sfaturi.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator flo70

Va salut!Ma chinui si eu cu acest tv Daewoo sasiu CP005 care are urmatorul defect:La pornirea din butonul de retea intra in standby, ledul se aprinde. La actionarea telecomenzii sau a butoanelor de pe panou ledul se stinge si se aude pentru circa 1 secunda un zgomot (de sursa ) zic eu si tv intra iar in standby si se aprinde ledul.Am inlocuit condensatorii din secundarul sursei.Diode in scurt nu am gasit.Am decuplat tranz. finalul care este bun si am pus bec de 75 W acesta nu se aprinde si sursa devine zgomotoasa.Deci zic eu etajul de linii este bun.Tensiunile in standby cu ledul aprins sunt:133V - 131v45V - 36V12V - 8,2V16V - 14,1VCu sarcina bec de 75W tens de 133V scade la 30V.Sa fie defect CI DMP001 TIA?Va multumesc Florin

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Va salut!

Am si eu aceiasi problema ca D-nul Flo70

Aceleasi tensiuni in St-by.Am verificat cu o sarcina artificiala (bec de 60w) si am 70 V.Am comandat integrat nou si aceiasi problema.Cand da sa porneasca tensiunea de 131 scade si celelalte tind sa creasca.Mentionez ca am schimbat transformatorul de linii cu o clona.Pe cel original l-am gasit cu infasurarea primara in scurt catre masa.Dupa cateva zile a aratat rastru verde cu imagine neclara defocalizata.Mi s-a spus ca asa facea si inainte sa se defecteze transformatorul de linii.Am verificat placa de eventuale contacte imperfecte si tensiunile in St-by si in functionare si erau Ok.A mai functionat cateva zile dupa care a inceput sa faca acest defect.Convins ca integratul din sursa nu furnizeaza tensiune in sarcina am comandat unul nou.Dar defectul persista.Ma gandesc sa nu am un consumator pe bara de 133V sau de ce nu ,sa se fi defectat iar transformatorul de linii.Orice sugestie imi este de ajutor.

Va multumesc!

Toate cele bune!

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări