Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
spyry

TV PHILIPS ANUBIS PROBLEMA

Recommended Posts

Salutare meseriasi. Dupa cum v-am mai spus si in alt topic ,dupa tunete si trasnete mi s-a umplut atelierul de TV -uri care mai de care mai defecte, printre acestea si un Philips S Anubis A AB care a avut puntea redresoare arsa; BUT 11AF in scurt si dioda 6517 idem ,dupa inlocuirea acestor piese a aparut pe sursa tensiunea"U1" in loc de90v numai 40v si restul tensiunilor la jumatate .Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o schema a acestui tv si cu ceva sfaturi utile in remedierea acestui defect .

Link to comment
Share on other sites

stimate domn...repararea acestui tip de sasiu este extrem de laborioasa...din pacate pentru dvs , s-ar putea sa munciti degeaba...deci...daca presupunem ca procesorul a scapat neatins si ca doar sursa e crapata , atunci avem asa...firma philips a ajuns la concluzia ca la acest tip de sasiu se cam strica des niscaiva piesulici si asta i-a determinat , probabil si din considerente comerciale , :ciuda: sa puna mina si sa faca un kit de reparatie sursa , care kit contine exact 13 piese ...si care este , evident extrem de scump...pentru cei interesati , codul philips al acestui kit este ...482231020491sigur ca puteti face chiar dvs aceasta punguta cu cele 13 piese , dar trebuie sa fie musai de calitate...problema este ca dupa ce va veti chinui prima oara sa gasiti cele 13 piesulici , urmeaza evident chinul dezlipirii celor 13- teoretic stricate , iar dupa ce le veti lipi pe cele noi , veti avea 50 la suta sanse sa mearga , repet , numai daca procesorul nu a fost ciupit...!concluzia...?cele 3 piese schimbate de dvs nu sint suficiente , oricum...sincer , v-as recomanda o proba prealabila a functionalitatii procesorului , simulind sursa originala a televizorului prin montarea in serie cu trafo chopper a modulului gri ups001 ... abia dupa aceea veti decide daca mai merita televizorul facut sau nu ...

Link to comment
Share on other sites

Domnu Codrin va multumesc pentru urarea de succes pe care mi-ati trimis-o si la fel si pt schema, dar v-as fi recunoscator daca mi-ati trimite schema completa ,WIN RAR imi spune ce nu o poate deschide ca lipseste ceva din ia ,si pe net sa stiti ca am cautato si tot de aceeasi problema m-am lovit.MULTUMESC ANTICIPAT.

Link to comment
Share on other sites

Cam asa se intampla cu televizoarele defecte in urma descarcarilor electrice.Dupa ce te chinui cu sursa , constati ca e defect ori procesorul, ori selectorul , ori jungla ,ori toate.Sant foarte rare cazurile cand gasesti ceva minor.

De aia e buna UPS001. :da
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines