Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest icekox

tzapa la cosmorom

Recommended Posts

Guest icekox

am tras teapa la cosmorom, acum vreo 5 ani, am facut abonament, am luat telefonu, si nu am platit nimic.Mentionez ca am si vorbit, factura finala fiind de vreo 6 milioane lei.Anu trecut am primit acasa , o hirtoaga cum ca am de platit cu tot cu penalitati vreo 80 milioane lei. M-am cam spariet, si am fost si leam platit 6 milioane adica factura de la vremea respectiva.Acum am primit raspuns ca mi-au redus plata la 25 milioane lei, pe care vor sai platesc pina in iulie, ca daca nu ma actioneaza in instanta.Ce stiti despre aceste cazuri , ca oricum sunt multe. Va rog datimi sfaturi, ca oricum bani nu am sa le platesc.

Link to comment
Share on other sites

Stii ce ai facut ? "Teapa" de care zici e de fapt o inselaciune intr-o relatie contractuala deoarece din ce spui nu aveai de gand sa returnezi ceea ce nu iti apartinea adica telefonul si nici sa achiti datoria, asa ca achita tot ce ai de platit si zi mersi daca Cosmorom nu merge mai departe ca s-ar putea sa ai niste probleme cu justitia.

Link to comment
Share on other sites

Mergi la ei si negociaza suma solicitata ca despagubiri. Daca actioneaza in instanta vor timbra actiunea cu 10% din valoarea solicitata la care se adauga si chelt. de judecata 3-4 mil lei,cele de urmarire(plata juristi 2-4 mil.lei) pe care tot tu le vei plati.In final aproape se dubleaza suma initiala. :x De scapat nu ai cum, au o echipa de "rechini"(juristi) redutabila, cu care nu te poti pune. Te-ai pus cu cine nu trebuia, asa ca ai MARE GHINION :!: :mrgreen:Si vei plati, fie ca vrei sau nu, pina la ultimul leu (nou sa vechi). Altfel ajungi la "mititica" si vei "lucra" acolo sa-ti platesti datoria (50.000 lei/zi/om cu norma intrega efectuata :mrgreen: )Cit trebuie sa stai acolo poti calcula si singur. :d :lol: 8)

Link to comment
Share on other sites

Guest yo7hli

nu-i chiar asa, mai opereaza si prescriptia asupra datoriilor mai vechi de 3 ani. Evident ca in cazul tau capitalul (suma initiala) era prescris dar odata ce l-ai platit , asta e :)nu stiu de unde ai scos 10% taxa de timbru, in cazul lui e taxa fixa de vreo 3 milioane jumate + 4% ce depaseste 50 milioane.si stai linistit, inchisoarea datornicilor nu mai exista de o gramada de timp :)

Link to comment
Share on other sites

citeste cu atentie contractul. Acolo scrie parca de 0.5% pe zi de intarziere. Daca faci calculul ies vreo 55 milioane pe 5 ani. Deci nu e nici o teapa, asta e contractul. Firma de recuperatori e constituita legal si are tot dreptul sa iti ceara banii plus cheltuielile lor interne. Asa ajungi la 80 de milioane. Ei negociaza cu Cosmoromul suma pe care o recupereaza, pentru ca o datorie asa de veche oricum in contabilitatea Cosmoromului e trecuta pe cheltuielei si orice suma recuperata e buna. Deci poti si tu negocia cu Rachetii SRL suma. :d

Link to comment
Share on other sites

Am avut si eu o asemenea problema acum 5 ani, dar nu le-am tras TEAPA ci mi s-a furat telefonul pe care-l cumparasem separat nu l-am cumparat de la ei. Cand s-a intamplat nefericitul caz dupa 1 an si jumatate de contract (Contractul era pe un an abonament de 4 $ la dialog actuala Orange) am cerut sa fiu scos din retzea pt ca nu mai am telefon.In momentul in care mi s-a furat telefonul aveam in ea o cartela de reincarcabila CONNEX. le-am spus si acest lucru si nu mi-au dezactivat cartela SIM.Am mai sunat odata si le-am spus ca nu mai am de gand sa cumpar telefon GSM si sa ma scoata din retzea ca-mi venea factura acasa si aveam de platit doar abonamentul (ca doarcartela SIM era intr-un sertar). Iar am sunat dupa vreo 2 luni .Si atnci spunea una balbaind ca trebuie sa ma ducsa fac contract de rezilere s.a. M-amenervat si n-am mai platit (acei 4 $ + TVA) Dupa o luna de cand nu am mai platit si mie imi veneau fel si fel de hartii ca daca nu platesc ma vor da in instanta sau imi pune sechestru pe bunurile ce am etc. etc. dar nu am bagatde seama.Dupa 2 luni am incercat cartela intr-un telefon si mi-a dat telefonul "Card rejected " si m-am simtit mai usurat.Acum 2 ani am cumparat un telefon din nou ca am nevoie uriasa de ea.Stiam de magaria cu cei de la Orange si am zis sa fac abonament pe CONNEX.Cand ma duc sa fac abonamentul imi zice tipu' de acolo ca am nevoie de o garantie timp de 6 luni pt ca nu am platit abonamentul candva. Am ramas perplex la faza aia.Si am intrebat de ce este nevoie de asemenea garantie ca doar io nu am avut ab. pe connex . Siam primit si raspuns. "Probabil ca ati avut datorii la plata abonamentului la o alta retzea" Deci cu alte cuvinte au baza de date comuna cu cei rau platnici sau neplatnici.De cand mi-au dezactivat cartela acee nu am mai primit nici o avertizare.Acum dupa toate astea patzite sper sa nu fiu si io in cazul de mai sus :)Pagubele(nu cred ca-s pagube, ca doar nu am vorbit deloc) ce le-am facut atunci au fost in jur de 300.000 lei .

Link to comment
Share on other sites

nu-i chiar asa, mai opereaza si prescriptia asupra datoriilor mai vechi de 3 ani.

Apropo, am un amic care nu plateshte radarele, zice ca itzi vin la adm. financiara dar dupa 3 ani se prescriu. o fi adevarat? Oricum, daca ai datorii de-astea, adm. fin. nu-tzi da hartia pt. inscris/radiat mashini, etc. Dar e bine de shtiut exact.
Link to comment
Share on other sites

Guest yo7hli

way offtopic dar e bine de stiut,amenzile contraventionale se prescriu in 5 ani, sint asimilate creantelor bugetare. faptul ca nu te lasa sa-ti platesti impozitele daca ai amenzi e nelegal si abuziv, poti sa te judeci cu ei daca ai timp si chef :)in cazul in care nu semnezi pe loc procesul verbal ti-l comunica prin posta. daca ti-l comunica mai tirziu de o luna opereaza o prescriptie speciala care te scapa de plata amenzii (OG2/2001). E bine ca prietenul tau sa stie si asta :)

Link to comment
Share on other sites

Guest icekox

vad ca a luat amploare cazul meuunii imi dau in cap, altii imi dau speranteDar cred ca am uitat sa va mai zic ceva , care s-ar putea sa nu fie deloc de neglizat:cind am facut abonamentu, acum vreo cinci ani, stateam in camin in campusul studentesc. La incheierea contractului mi s-a cerut o copie dupa contract de locuinta. Eu am dus copie dupa contract de inchiriere camera la camin, ca ala era pe numele meu. La fel ca mine au mai facut citeva sute de studenti din acelasi campus si probabil citeva mii din tara. Schimba cumva problema aceste date, adica (cele referitoare la contractul de inchiriere camera in camin)????? :?: Va multumesc!!

Link to comment
Share on other sites

faptul ca nu te lasa sa-ti platesti impozitele daca ai amenzi e nelegal si abuziv

Nu nu nu, imp. potzi sa-l plateshti, ideea e ca nu-tzi vizeaza fisha de inmarticulare daca vinzi/cumperi o mashina, sau actele daca vz/cump o casa, decat daca ai toate imp. la zi shi amenzile platite...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines