Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest SORIN COLCERU

termostat?

Recommended Posts

Guest SORIN COLCERU

Salut!Vreau sa fac un termostat pentru a comanda o instalatie de aer conditionat.Daca aveti vreo schema poate mi=o dati si mie sau vreun site cu scheme de genul asta .Merci!

Link to comment
Share on other sites

Guest ozy

Parerea mea e ste ca nu merita sa faci pt ca se gasesc de cumparat si sunt si ieftine....apoi mai ai o problema: carcasa si design.Dar daca ai placerea de a construi unu iti trimit o schema probata de mine insa e cam costisitoare (LCD 2x16, PIC16F87x).Anunta-ma daca vrei pt ca schema e facuta in Orcad.

Link to comment
Share on other sites

Guest SORIN COLCERU

Totusi as construi unul pentru ca cea mai ieftina varianta pe care am vazut-o in Montreal este cam 70$ si cred ca as iesi mai ieftin daca il fac eu .Am gasit ceva cu AT90S2313 si destul de simplu ca montaj insa nu gasesc senzorul de temperatura care este un DS1621 iar de modificat programul nu prea stiu cum sa fac pt. ca sunt incepator cu programarea atmel-urilor.Daca vrei poti sa-mi trimiti si schema pe care o ai tu in Orcad dar sper sa nu depaseasca 70$ piesele pentru ca atunci nu are rost.Dar untermostat fara microcontroler nu s-ar putea face ,nu aveti vreo schema ?

Link to comment
Share on other sites

Guest SORIN COLCERU

Sa nu credeti tot ce auziti despre Canada ,s-ar putea sa fiti surprinsi daca va spun ca intr-un oras ca Montreal nu gasesti decat 2-3 magazine cu componente electronice si alea cam slabe .N-ar fi rau sa fie unVitacom si pe aici.Dar sa nu deviem de la subiect aveti sau nu o schema de termostat ca a venit caldura mare si te topesti si tare as pune in functiune aerul ala conditionat .... :)

Link to comment
Share on other sites

Guest berti

Daca tot am deviat putin de la subiect... intervin si eu!Spre deosebire de noi tu poti sa comanzi on-line de unde vrea muschiu tau. Chiar, de ce nu cauti un termostat second-hand pe ebay.ca, acolo am vazut toate prostiile posibile...

Link to comment
Share on other sites

salut,

Cred ca ceea ce vrei sa faci este nepractic. Un termostat instalat intr-o casa trebuie sa se incadreze in niste standarde. Am vazut termostate intre 30-40 de parai pe site la Canadian Tire, Reno Depot, Rona. Mai poti cauta la Zellers, WallMart sau ce magazine de discount mai aveti pe-acolo. Eu cred ca nu merita efortul. Siguranta in functionare va fi inferioara unui produs industrial, macar ptr faptul ca nu atrecut prin toate testele.

 

Ptr piese ieftine, trage un ochi aici:

http://www.addison-electronique.com/home.htm

 

Magazine sunt, dar trebuie sa stii da dai de ele. :)

 

Parerea mea,

Cirip

Link to comment
Share on other sites

Daca am inteles bine ce-ti doresti, cred ca cea mai ieftina varianta si fara mare bataie de cap este sa-ti cumperi un termostat electronic de camera de genul celor folosite la centralle termice, caci alea au posibilitate sa fie folosite nu numai pt instalatii de incalzire si si pt instalatii de racire. Le gasesti la orice magazin de instalatii sanitare care vinde centrale termice si sunt relativ ieftine(aproximativ 7-800mii) in variantele mai simple. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest SORIN COLCERU

Am rezolvat-o fratilor cu un termostat care nu stie el prea multe dar este ok.Norocul meu,ca s-a cam incins afara si acum stau linistit ca nu ma topesc la caldurile astea .... :d Multam de sfaturi la toti care ati postat.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines