Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

orion pt92-90 nu porneste


Guest pufanu

Recommended Posts

Guest pufanu

am un orion pt92-90 cu procesor tda9353ps ,final d5278 nu porneste am pus pe sursa bec de 60w merge bine am 116v,5v 16vsi 33v am schimbat condesatori pe 116v cam toti din juru trafului am verificat diodele bune dar tot nu porneste ma ajuta cineva cu un sfat

Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Daca are Tda 9353ps este Pt 92 ,cauta schema si vezi daca procesorul este alimentat -totul cu schema in fata -pin54,56,61 3,3V tensiunea 5V st-by. 8V masurat unde are 11V? Mi se pare ca este recuperat din traf linii -asta inseamna ca pleaca liniile masurate si alte tensiuni de pe traf-vazut daca intradevar pornesc liniile.

Link to comment

pana nu citesc nu stiu despre ce se discuta,nervos nu sunt,vad ca tu insisti in acest sens...si totusi eu ti-am dat un sfat la precedentul topic dar nici macar nu ne-ai spus daca ai folosit sau nu tc,si tu continui "testarile"daca vrei sa mai fii ajutat nu deschide n topicuri cu acelasi subiect si prezinta si rezultate concrete in urma unor pareri sau sfaturi

Link to comment

Mosule, de rezolvat nu l-ai rezolvat pana nu gasesti asazisul contact. Vezi, cat de curand e posibil sa-ti mai faca defectul, ca doar nu s-a reparat singur. Va fi rezolvat cand nu mai spui " Cred ca a fost un contact ". Ori crezi, ori asa e. Nu te supara. :da

Link to comment
  • 10 months later...
Guest budrugeac dorin

am si eu un defect similar la un orion pt92-90 si am gasit ce avea:condensatorul de filtraj de pe bara de 116v! Masurati tensiunea dupa dioda redresore si veti vedea ca este alternativa! Puneti un cond 100/160v si gata! stima.

Link to comment
  • 2 years later...

E tare pacatos sasiul asta, PT92. Am intalnit o problema similara, nu pleca din ST/By. Din greseala, am observat ca pornea dupa atingerea Q 12 MHz de la procesor, ecran cu pureci si cam atat.Bineinteles ca am pus un dump, am verificat tensiuni etc. Problema era senzorul de IR (si din MENIU activat CHILD LOCK - asa se explica faptul ca nu pornea din panoul frontal). Poate ajuta pe cineva, pe viitor.

Link to comment

am rezolvat cred ca a fost un contact prost ca a pornit multumesc la toti care a dat un sfat :aplauze

Ne spuneti si noua UNDE era acel contact....prost?!?! :jytuiyu Intr-o situatie asemanatoare cu dvs poate fi oricare coleg si atunci sa nu mai caute ...degeaba!!!Multumim....
Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines