Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinte difuzoare SAL


Recommended Posts

  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Cam asa ar arata simularea incintei tale atat ca incinta inchisa (cu galben) cat si ca incinta bass reflex(cu verde).Am ales 4.5 litrii volum interior (dupa dimensiunile date de tine ar iesii 6 litrii dar banuiesc ca sunt dimensiunile exterioare).Daca ar fi sa ne luam dupa grafic ar trebuii sa sune mai bine in incinta inchisa ... practic nu stiu ce sa zic ... nu am folosit difuzoarele. Poti incerca sa " infunzi " cu o bucata de material tubul sa vezi cum suna.ps:In incinta bass reflex cum suna, esti multumit de sunet ???

Link to comment

ms pentru calcul... dar eu vroiam sa stiu daca m-am apropiat de adevar(functie de caracteristicile difuzoarelor) cu dimensiunile date de mine (la plesneala.. fara calcule fara nimic) si da, ai dreptate... 6 litri dupa dimensiunile exterioareP.S. : Initial am facut incinte inchise si nu-mi placea cum sunau.. apoi le-am facut cu BR... suna mult mai bine acum :), iar tuburile le-am pus in spate.. nu in fata cum apar in graficul tautin sa precizez ca functioneaza alaturi de: 2x100w (stand floor no name), 2x150w (stand floor sony) si 2x98w (combina folosita pe post de subwoofer.. momentan) toate acestea pe un reciever sony str-dg500 ...am precizat astea ca sa se inteleaga ce-mi doream eu de la boxele construite de mine.. 2 sateliti

Link to comment

De obicei croitorul masoara de doua ori inainte materialul, dupa aia il taie... Nu face haina dupa care se apuca sa masoare materialul taiat. Daca ti-ar zice cineva ca nu le-ai facut bine te apuci sa le modifici? Si atata timp cat le ai facute si esti multumit de ele nu vad rostul parerilor noastre.

Link to comment

Deci daca vrei ,,volumul ideal,, pt. acele pocnitori pui mana si masori parametri t/s reali pt ca acesti parametri difera de la un difuzor la altul, nu mult dar difera.Dupa ce ai masurat parametrii stabilesti aplicatia pt difuzorul tau. Pentru un boom-box ai un volum ideal,pt. un raspuns cat mai liniar ai alt volum ideal, iar pt bas extins alt volum. Si nu uita ca daca incinata e bass reflex mai trebuie sa-i faci si un port ideal acordat la o frecventa ideala.Ma indoiesc ca cineva ti-a masoarat difuzoarele tale, stie cum vrei tu sa sune acel difuzor, si mai mult stie volumul ideal incintelor tale deci spor la treaba.

Link to comment

AlpHso... cred ca am dat destule detalii... cum ar fi parametrii dati de producator si destinatia difuzoarelor (sateliti), te cam invarti in jurul subiectului.. dar nu faci nimic. dupa tine... ce ar trebui sa fac in cazul in care parametrii T/S difera..? sa fac o incinta mai mica si una mai mare???... e normal ca parametrii sa difere de la un difuzor la altul ca de... dar asta nu inseamna ca acum ne apucam sa facem cutii diferite pentru 2 difuzoare identice... e absurd.. Ori imi raspunzi la intrebare... si anume: m-am apropiat de adevar cu incintele facute de mine? ...ori iti vezi de treaba ta, pana acum n-ai facut decat sa ma critici... din ce motiv.. nu stiu ...daca ai fi vrut cu adevarat sa ma ajuti, luai matale frumusel parametrii oferiti de mine... calculai un volum ideal (pentru sateliti) si postai... Eu sunt incepator in treaba asta, nu stiu exact cum sa masor un volum ideal pentru niste difuzoare.. din acest motiv am si postat aici.

Link to comment

ms frumos, dimensiunile recomandate de producator... 290x160x220, ale mele 200x150x200 :) una din ele e gata.... revin cu poze mai tarziuP.S.: dupa cum suna... fac exact ce m-am asteptat sa faca, si anume... acompaniaza bass-ul cu unele sunete pe care nu le aveam pana acum, mi-au echilibrat sistemul si... o claritate la care nu ma asteptam pentru medii si inalte

Link to comment

Tocmai ca esti incepator te critic, pt. ca din greseli se invata asta numai daca vrei tu.In primul rand cand vrei sa-ti faci 2 boxe (sateliti) te hotarasti ce difuzoare sa-ti alegi si aici sunt o varietate dar cel mai important e bugetul iar cu bani putini intradevar ai facut o alegere buna. Dupa ce ai achizitionat difuzoarele te apuci de calculat incinta, daca difuzoarele nu sunt facute de o firma de renume e recomandat ca sa-i masori parametrii pt ca pot fi diferiti de cei dati de producator si la final poti sesiza ca ai facut totul ca la carte dar boxele nu se aud cum ar trebui.Daca nu esti prea pretentios la asemenea jucarii este mult mai bine sa mergi pe dimensiunile incintei date de producator decat sa pui tu parametrii (la care exista posibilitatea sa nu fie reali) intr-un program si sa simulezi incinta.Si nu uita ca la o incinta bass reflex conteaza foarte mult si dimensiunile si adancimea porturilor.Si ca sa nu ma mai invart pe langa subiect zic ca te-ai apropiat de ,,incinta ideala,, pt sateliti, desi am preferat sa te critic pt ca nu ai procedat bine facand intai cutia la plesneala si dupa aia sa verifici ce ai facut.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines