Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest ge[]rge18

tub bass vs incinta bass

Recommended Posts

Guest ge[]rge18

daca e sa am de ales intre un tub si o incinta cu bass reflex avand acelasi dif care ar suna mai bine pentru camera????? dar pentru masina?? avand in vedere ca cele 2 incinte sa fie calc bine in functie de par. T/s ai dif

Link to comment
Share on other sites

Tubul nu e pt bas. Tubul e o aberatie. Daca prostia aia scoate bas, eu ma impusc. Nici pt masina nu e bun. Cutia clasica, paralelipipedica, e cea mai buna -pt casa. Pt masina forma poate varia.Cine spune ca tubul suna bine, sau ca majoritatea tuburilor "de bas" suna bine, ala e un individ care nu stie ce e ala bas.

Link to comment
Share on other sites

forma incintei nu prea conteaza, trebuie sa intelegi ca incinta trebuie sa asigure volumul intern necesar functionarii corecte difuzorului.nu exista diferenta intre o incinta paralelipipedica si un tub daca ambele au acelasi volum intern si aceeasi frecventa de acordaj (in cazul bass-refexului)culmea din punct de vedere al undelor stationare , tubul e mai bun :wink:

Link to comment
Share on other sites

Poate, nu te contrazic.Dar, eu tot ce am ascultat din categoria tuburi, nimic nu a sunat bine.Sunetul lor e "spart". Orice dif ai avea, parerea mea, ca pus pe un tub ar suna mai prost decat pus pe o cutie normala.

Link to comment
Share on other sites

si cum se calculeaza volum necesar unui DIF ???

 

in functie de parametrii T/S :wink:

 

Dar, eu tot ce am ascultat din categoria tuburi, nimic nu a sunat bine.

 

probabil tuburile acelea aveau un compromis - incinta mica, ca sa nu fie prea voluminos tubul, dar care a afectat raspunsul in frecvente joase.

 

Sau ai acultat doar tuburi facute dupa ureche cu difuri fantoma fara parametrii.

 

Orice dif ai avea, parerea mea, ca pus pe un tub ar suna mai prost decat pus pe o cutie normala.

 

din pacate parerea ta nu poate fi dovedita sub nici o forma. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Eu am si tub si cutie .... si ..... tubu ..... e mai bun ... suna mai fain ... are un fel de ecou care iti infunda urechile pe langa bass-ul propriuzis care iti zguruie plamanii si inca cateva organe :lol: :lol: :lol: :lol: Tubu (eu ii zic "tun de bass" - ca asa imi place mie) e facut de o fabrica nu de un "mare mester" care a gasit un sul de hartie presata si a pus un dif in el - si e calculat bine si, implicit, suna bine :wink:

Link to comment
Share on other sites

Guest ge[]rge18

adi...... io cred ca ai dreptate, dar iti spun drept ca si cutia propriuzisa iti infunda urechile asa cum zici tu ca face tubul ala dar cu conditia ca supapele sa fie bine calculate cat numarul, lungimea si diametrul lor.asa am si io 2 subwoofere cu dif de 150 w rms pe carcase paralelipipedice cu cate doua supape lubi de 10 cm si diam de 4,5 cm si vreau sa iti spun ca bubuie super si iti infunda urechile asa cum ziceai tu. daca le astup pe supape atunci iti zdruncina mai tare "organele in tine" ............ concluzia tot cutia este mai uzuala si mai buna mai ales daca ii bagi si vata sau lana in interior ca asa se aude mai fain...... daca vrei sa te convingi incearca ....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines