Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

aprindere tuburi fluorescente

murgulet

Recommended Posts

salut , am si eu nevoie de un pic de ajutor , am cumparat din comert o lampa cu tub ( 36 W ) si deja sa ars de citeva ori . am inlocuit montajul cu unul din comert , dar din cauza pretului ma gindesc sa incerc sa-l repar . NU GASESC SCHEMA ELECTRONICA .

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• George(sb)

2

• Gheorghe Dracu

1

• em2006

1

• murgulet

1

• 3 weeks later...
Guest lucian_rgl

Salut,Aceeasi schema ,care s-a pus pe forum(cea cu 2 tranzistoare bipolare), o folosesc si eu pentru o simulare in programul Psim.Dar nu am gasit cat trebuie sa iau inductantele prin inductorii L1 si L2(cei care formeaza impreuna cu C4 si C5 filtrul).De asemenea nu am gasit de cat sa iau C6,R2 si R3.Va rog mult....am nevoie de ajutor.

Guest lucian_rgl

Schema de mai sus o folosesc si eu pentru o simulare in psim.Dar nu stiu si nu gasesc cat trebuie sa iau inductantele prin inductorii care fac parte din filtru,de asemenea nu stiu cat trebuie luat C6,R2,R3.Va rog mult...am nevoie de ajutor.

• 2 months later...