Th3_uN1Qu3 Posted May 28, 2009 Share Posted May 28, 2009 Am urmatoarea buba cu un mixer de putere, la care partea de amplificare este exact de A-350: pe stanga se aude foarte bine dar pe dreapta deloc. Acum 2 zile mergea bine pe ambele canale, nu am umblat la el de atunci. Pe canalul afectat nu am tensiune intre b-e pe finali. Ce sa se fi intamplat? Mentionez ca intamplator exact aceeasi buba o am si cu mixerul "Monarh", dupa ce am schimbat prefinalii am tensiune de alimentare pe finali dar la fel nu am intre b-e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zal Posted May 28, 2009 Share Posted May 28, 2009 Poate i-ai montat invers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Th3_uN1Qu3 Posted May 28, 2009 Author Share Posted May 28, 2009 Nu prea cred. Mai ales ca si pe Electronica asta a aparut aceeasi buba, iar pe asta nu s'a umblat de 2 zile. Edit: Am gasit, aveam R407 intrerupta. Canta. Cat despre Monarh... Acolo chiar e posibil sa fi pus ceva invers. Am inlocuit acolo BD237 cu BD239, am pus unul si aici de proba si acum cand l'am montat pe asta am observat ca e invers fata de 237... Se mai intampla, ma uit maine la aia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Th3_uN1Qu3 Posted May 31, 2009 Author Share Posted May 31, 2009 Jucaria se apropie de forma finala. Ca idee modelul ei exact este MA 35+35W, facuta de Electronica Industriala. Etaje finale stereo, dar mixerul si EQ erau mono. Se dau 3 canale mono dintre care unul stricat, si un EQ vai mama lui. Rezulta un canal stereo cu volum si corector de ton pe 3 benzi separat pe stanga si dreapta, si se sare EQ'ul de tot. Dupa modificarea asta nivelul de zgomot de fundal este de 2 ori mai mic, abia se mai aude cu volumul la maxim ceva fasait, si doar daca stai cu urechile pe boxe. Frumos zic eu. Canalul defect vreau sa'l repar si sa il fac preamplificator de microfon pt PC, are comutator de line/mic si 3 trepte de amplificare pentru mic pe langa volumul principal si cele 3 corectii de ton comune. Azi am scos definitiv EQ'ul, dar am facut'o "la rece", si de abia cand am ajuns cu el si cu canalul defect acasa mi'am dat seama ca EQ'ul alimenta canalele de mixer... Nu'i problema, am pastrat firele intregi. Ma duc maine cu el inapoi la prietenul meu Geo sa masor alimentarile pe mixer, si trag o stabilizare cu LM317+LM337.Ce se va mai face: Scos comutatorul de nivel amplificare microfon, puse intrarile de microfon la masa, redenumit comutatorul MIC/TAPE in OFF/ON. Puse borne de 6mm pe intrari (nu am facut'o inca), revopsire + umplut gauri + facuta o sigla mare "Electronica Industriala" in locul gol lasat de EQ (Geo se ocupa de astea), iar in locul canalului defect probabil o sa apara un VU-metru. Si gata amplificarea! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.