Guest Posted May 27, 2009 Share Posted May 27, 2009 Ampliful este al userului Giovani,practic el functiona.insa un canal care fusese reparat (CH1), intra in clip prea devreme... In principiu un amplif OK, din multe puncte de vedere (pur personale),singura chestie la care m-a dezamagit fiind partea de alimentare,mult subdimensionata pt sarcini de 4 ohm/canal, si fiind comuna pt ambele canale,ceea ce influenteaza in sens negativ independenta canalelor si in special diafonia. Ampliful este o clasa AB, (cred),desi seamana mai mult cu o clasa G finalii fiind inseriati cu switching din alimentare pt clasa AB, ceva ce nu am mai vazut pina acum,practic clasa AB este alimentata la +/-8 Vcc, in gol, peste care se "suprapune" fiecare parte de sinusoida,comutata in regim audio,in tensiunea de alimentare... Sistemul de alimentare este simetric fata de masa, in gol masurind fix +/-125Vcc, insa cu 4 ohm/canal scade la de la +/-125Vcc la +/- 102Vcc, cu un canal la maxim si la +/-86Vcc cu ambele canale la maxim (pina in clip). Din punctul meu de vedere este IDEAL pt 8 ohm pe canal, tocmai din cauza subdimensionarii alimentarii, ca etajele finale nu par sa se incalzeasca f f tare. Ca putere de iesire am masurat pe sarcina fixa de 4 ohm (rezistente dummy load) un singur canal cam 51 Volti pe iesire, la 52,x volti deja intra in clip,iar cu ambele canale pina in prgul de clip cam 45 volti pe fiecare canal; daca am unul din canale cu iesirea curata (51 volti la iesire) si am deschis si al 2-lea, primul intra imediat in clip datorita scaderii tensiunii de alimentare (comune) Poze: Modul Final 2 Modul Final 3 Dupa Reparatie Yamaha Bank Test U Alim In Gol Alimentare Cu 1 Ch Load Alimentare Cu Ch1+Ch2 Load 1 Ch Clipping Si un mic filmulet in timpul testelor: http://www.netdrive.ws/182000.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharky Posted May 28, 2009 Share Posted May 28, 2009 P-urile de la yamaha, din cate se lauda, au o sursa care urmareste semnalul + cativa V de rezerva. In felul acesta tensiunea CE are o valoare mica, iar SOA este extins la maxim, fara a intra in zona de strapungere secundara, asta pe langa puterea disipata f redusa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 28, 2009 Share Posted May 28, 2009 Te contrazic nitel, sursa este CLAR subdimensionata.Nu urmaresti semnalul cu o sursa de alimentare subdimensionatam care sa scada cit are nevoie finalul.Este practic o hibrida intre o clasaH si o clasa AB+D sau TD, ar trebui sa vezi schema ca sa intelegi.Ezista regim de comutatie insa nu in frecvanta ci in amplitudine si curent acolo.Daca vrei schema, sa-mi zici. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharky Posted May 28, 2009 Share Posted May 28, 2009 clar ca vreau. pune-o aici daca vrei, daca nu pe mess.Despre subdimensionata te cred. Nu te-am contrazis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 28, 2009 Share Posted May 28, 2009 asta este Link to comment Share on other sites More sharing options...
zal Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Partea de atac e identic? cu altele (CP2000) ?i la fel ca în unele amplifuri de cas? din anii 80, n-au mai facut nimic nou de mult? vreme. Mai au prostul obicei de a folosi cond electrolitici la 6,3 sau 10V în bucla de amplificare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 1, 2009 Share Posted June 1, 2009 Pune schema de la CP2000,sa vedem si noi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zal Posted June 1, 2009 Share Posted June 1, 2009 Asta e: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dannyinthemix Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Ma intereseaza o schema de la Yamaha P 2500, as fi recunascator daca ma ajuta cineva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.