Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest

Amplificator casti pentru calculator

Recommended Posts

Am o pereche de casti Technics RP-HT300 si vreau sa imi cumpar sau sa imi fac un amplificator ca pentru ele ca sa le folosesc la calculator (ma gandeam, in czul in care il fac eu sa il alimentez din sursa calculatorului, dar inca nu stiu sigur). M-am uitat la adelaida si nu am gasit nimic. Recomandati-mi va rog cum sa rezolv cel mai bine!

Link to comment
Share on other sites

mersi de raspuns. nu am mai facut niciodata un amplif si nu prea am experienta. Unde as putea gasi o schema si eventual un cablaj?

Link to comment
Share on other sites

Si eu am acelasi model de casti si le-am avut conectate la calculator si nu iti trebuie !!!! Sau daca tu vrei daca ai niste boxe mici de calculator (chinezarii) foloseste amplificatorul ala ...da sa nu te astepti la vreo minune

Daca vrei unu bun ... uite aici...

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

De 4 ani exact amplificator de chinezarii am folosit. Castile astea le am din decembrie 2004 si din comoditate am mers tot pe gunoiul ala. acum ca iar l--am defectat, am zis ca decat sa repar gunoiul, mai bine sa imi fac un amplif cat de cat.Ma documentez, vad ce gasesc pe aici, si va anunt ce am rezolvat. Multumesc mult pentru ajutor.P.S. am vazut ca la TDA1308, varianta TDA1308A zicea pe net ca merge la voltaj mai mic (nu specifica exact care). Sunt sanse ca varianta cu A sa imi mearga la 5V ul sursei?

Link to comment
Share on other sites

Am gasit la magazinul din orash TDA1308 si au zis ca mi-l aduc intr-o saptamana pentru 80.000 Am luat documentatia, si din cate nu ma pricep eu, schema ar fi cea care am atasat-o. As avea urmatoarele intrebari, pentru ca dupa cum ziceam nu am foarte multa experienta si nu vreau sa fac vreo gresheala: 1. Asta e schema corecta? (sub ea scria Measuering circuit for inverting application) 2. VINA si VINB sunt firele de semnal de intrare !?! 3. Vref este +5v !?! 4. Ce este VDD? 5. masa (-) de la sursa il leg la toate masele de pe montaj, dar il leg si la masa de la casti?!? Stiu ca unele intrebari sunt copilaresti, dar as vrea sa imi iasa din prima

Link to comment
Share on other sites

1. Da2. Da. Eventual pune si un condensator de 10u in serie cu fiecare intrare3. Vref este 2.5v, o obtii prin divizare cu 2 rezistente de 10k4. VDD = +5V5. Masa o legi si la casti si la masa intrarii (intr-un singur punct, sa nu faci bucle de masa)

Link to comment
Share on other sites

1. deci un +5V il duc la VDD si il mai duc si la Vref dar cu doua rezistente de 10kohmi puse in serie unul dupa altul?2. condensatoarele de 10u sunt din alea nepolarizate? daca nu, in ce "parte" pun plusul?3. ce inseamna bucle de masa?4. de ce semnalul de intrare trece prin rezistori de 3.9 kohmi si merg la - in loc sa mearga la + ?

Link to comment
Share on other sites

Da, un +5v il "duci" la VDD, pentru Vref pui 2 rezistente de 10k in serie si faci un divizor intre +5V si masa. De la mijlocul divizorului iei cei 2.5v pentru Vref.Condensatoarele de 10u pot fi electrolitice (cu + inspre intrarea de semnal si - inspre amplificator)Bucla de masa se formeaza atunci cand ai potentiale diferite pe traseul de masa (ideal ai un singur punct).Semnalul de intrare trece prin rezistori de 3.9k pentru ca rezistentele fac parte din bucla de reactie a amplificatorului (configuratie inversor).

Link to comment
Share on other sites

Tinand cont ca e prima data cand aud notiunea de divizor, asta am inteles de la tine, ca inseamna(corect?):

 

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Inca ceva: ce reprezinta RL ul (cumva potentiometru?, si daca da, de ce nu are 3 "fire"?) si cum pun polaritatile la condensatoarele de 100? cu - spre RL-uri?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines