Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

generare semnal triunghiular in simulink


Guest carabusu

Recommended Posts

Guest carabusu

Salutare,Ce blocuri trebuie sa folosesc pentru ca crea dupa aceea cu ele un subsystem care sa genereze un semnal triunghiular pentru care pot fi reglate urmatorii parametrii: amplitude, frequency, phase and offset.Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Primul lucru care imi vine in minte este sa folosesti blocul "repeatig sequence" in care incarci 2 vectori, unul al momentelor de timp si altul al valorilor. Manipuland acesti vectori(pe care ii incarci din workspace) poti obtine ce vrei tu. Pentru asta trebuie sa setezi simulatorul sa foloseasca o metoda de integrare discreta.Alta metoda ar fi sa integrezi un semanl de tip "pulse" centrat pe zero(folosind de ex in blocul pulse amplitudinea 2 si pt axare fol un bloc "bias" cu valoarea -1). Dupa integrator trebuie scalat din nou semnalul(pt ca in urma integrarii ampl depinde de perioada). Perioada o pui o variabila sa zicem p. Dupa integrator imparti semnalul cu p/2 si astfel obtii un semnal cu amplitudinea 1 care nu e centrat pe zero. De aici implementezi controlul offsetului si amplitudinii(cu un bloc bias si unul de inmultire). Daca vrei sa ai si control de faza, mai pui la "phase delay" o var sa zicem d in bolcul pulse generator. Singura problema care e apare e ca acest delay iti reaxeaza semanlul, deci va trebui sa te gandesti cum faci sa compensezi.Succes.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines