Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reteaua telefonica


Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca vecinul stie ca te-ai conectat pe linia lui si nu contesta facturile cand tu ai trafic(de orice fel) pe linia lui e treaba vecinului in relatia cu Romtelecom, nu a ta. Dar trebuie sa faci conexiunea dupa priza de telefon din casa de la vecin(ca si cum vecinul tau ar avea 2 aparate telefonice in derivatie).

Link to comment
  • 1 month later...

pt craciunam observat ca semnalul de confirmare a soneriei (nu stiu cum ii zice), in postul care apeleaza, este trimis mai tirziu decit soneria in postul apelat. stii cumva exista o valoare maxima a intirzierii?ce durata are pulsul(440Hz) si ce durata are pauza pentru semnalul de confirmare a soneriei?cum se face identificarea apelantului?

Link to comment

Semnalul de care vorbesti se numeste reversapel si apare imediat ce centrala destinatie a detectat ca chematul e liber deci cu putin inainte de a transmite curentul de apel la chemat. Cadenta sa e identica cu cea a apelului 1,5s activ 3,5s pauza si e un semnal de 450Hz(modulat sau nu) cu -4,5dBmo.(dar momentele de aplicare sunt in ordinea revers apel, apoi apel). In cazul in care chematul are activat in centrala serviciul CLIP, intre primul apel si al doilea se transmite informatia legata de numarul chemator in timp ce revers apelul isi mentine cadenta obisnuita (in acest caz apare o defazare in timp mai mare intre apel si revers apel)

Link to comment

lucrez la un echipament ce trebuie sa sesizeze si reversapelul.problema e ca la toate testele pe care le-am facut apelul este trimis inaintea reversapelului si e posibil ca apelatul sa raspunda inainte ca echipamentul sa primeasca reversapelul.eu detectez reversapelul pe 440hz. am sa modific frecventa la 450hz cum zici tu si te anunt ce rezultate am. tonul nu este la 440hz? pe centrale digitale merge cu duratele care le-ai spus tu mai putin prima pauza care citeodata e mai mica de 200ms (trimite doua reversapeluri unul dupa altul la interval scurt). ai idee ce se intimpla? pe centrale analogice reversapelul se aude ca si cum ar fi compuse doua frecvente apropiate si de cele multe ori nu gasesc 440hz. poti sa-mi explici mai in detaliu ce inseamna "un semnal de 450Hz(modulat sau nu) cu -4,5dBmo" ca nu inteleg.cu identificarea apelantului o las mai moale acum ca deja am o caruta de probleme.

Link to comment

Intarzierea apare datorita timpului de semnalizare intre centrala destinatie si cea de origine + timpul de conectare a generatorului de reversapel, tu primesti reversul de la centrala de origine iar chematul primeste un pic mai repede apelul de la propria centrala.Cele 2 reversapeluri cu pauza mai scurta apar la unele tipuri de centrale digitale(ex.EWSD) primul semnal fiind instantaneu pentru ca abonatul chemator sa aiba o informatie mai rapida asupra faptului ca chematul e liber( e optionala). La unele centrale reversul e 450Hz modulat cu 25Hz in amplitudine, iar -4,5dBm0 este nivelul cu care centrala transmite. Acum ceea ce vrei tu sa faci cu detectarea reversapelului s-ar putea face (exista CI specializate ) problema e ca cei 450Hz nu sunt "ata" mai ales la centralele mai vechi.

Link to comment

m-ai lamurit.reversapelul ala optional il pot cere de la romtelecom sa il trimita intodeauna presupunind ca apelez de pe o centrala digitala?oricum am inteles ca in bucuresti in 6-12 luni dispar toate centralele analogice.m-am uitat acum cu osciloscopul si am vazut ca reversapelul de la analogica are amplitudine mai mare dar e tot o singura frecventa.daca reversapelul respecta durata de 1,5s si frecventa pot sa-l detectez cu un controler. problema apare cum iti spuneam daca apelatul raspunde inainte de a primi reversapelul. si inca ceva tonul este la 440hz sau 450hz?

Link to comment

Nu poti sa il ceri de la Romtelecom ca e unic pe centrala/centrale. Tonul e tot 450Hz dar continuu ca durata. Sunt si analogice care nu moduleaza reversapelul. Romtelecom cere doar ca frecventa, cadenta(pauza/activ) si nivelul sa fie repectat de furnizorii de echipamente. Nu te complica cu controler ca ai la Philips un integrat( ceva NE5XX) care face detectia si a reversului si a catorva alte tonuri(ocupat, ton, etc).

Link to comment

multumescdaca tot am un controler pe echipament care nu face mare lucru de de sa nu-l pun la munca? pina deseara sper sa-mi iasa si te anunt.trebuie sa-mi modific frecventa cautata ca eu cautam 440hz. oricum am aproximativ +-30hz banda pe filtru. circuite specializate m-ar interesa pentru identificarea apelantului.

Link to comment

Cum vrei, dar integratul ala are filtru integrat si iti scoate informatia pe 3 biti si faci dupa aia ce vrei cu ea cu uC-ul.(scapi de multe chestii HW si SW). Am un coleg care s-a chinuit cu treaba asta cu filtre si iese nu zic nu dar e migalos de reglat incat sa nu declanseze aiurea. Cat depre identificator al nr chemator integrat nu exista.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines