Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

blaupunkt gtt1200 ars


cipry

Recommended Posts

buna,anul trecut am luat un subwoofer blaupunkt gtt 1200 -tip tub pt masina cu 200w rms.a mers pe un amplificator Vieta de 190w rms si am reusit sa ard difuzorul.intrebarea mea ar fi : sa schimb difuzorul si sa las cutia aceasta si ce difuzoare ar merge in loc,eu personal as prefera unul cu excurisie mai mare a membranei dar nu stiu ce sa aleg sau sa cumpar un difuzor si sa ii fac o cutie calculata ,astept si aici sugestii in privinta difuzorului.bugetul este de 350 ron maxim. multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

calculeaza volumul incintei pe care o ai,masoara si portul br ,pune ochii pe niste difuzoare care s-ar incadra in ''problema'' ta,introdu-le parametrii intr-un program de calculat incinte,si vezi care se nimereste cu ce ai tu(daca se nimereste).succes!

Link to comment
Share on other sites

tubul de bass are diametrul de 15cm si inaltimea de 40 cm .conform formuliei volumului pi r2 patrat x inaltimea imi da 9 litri ,ceea ce nu e bine.ma lumineaza si pe mine cineva ce nu fac bine?

Link to comment
Share on other sites

Pui marimile in formula transformate in decimetri, sa iti dea rezultatul in litri. Dar nu cred ca tu ai un diametru de doar 15cm, poate 15cm e diametrul fantei, dar nu al tubului in care vine difuzorul :da

Link to comment
Share on other sites

Calculeaza mai bine ca nu are cum sa-ti dea 9 litri. Subwooferul tau are 328 diametru x 484 inaltimea iar intern banuiesc ca are 290 diametru si inaltimea de aprox 430. Conform formulei de calcul pi*(r*r) *h avem 3.14*(145*145)*430=28387955 (aproximativ 28 litri)Ca difuzor poti sa incerci ceva de la jbl de 12.

Link to comment
Share on other sites

da,ai f mare dreptate cu dimensiunile,eu le-am aproximat putin plus ca nu am calculat bine.o sa caut la jbl ,dar eu as vrea ceva care sa aiba o excurisie mai mare a membranei pt ca ascult cu basul mai spre maxim(ascult mult rap) si vechiul difuzor nu facea fata la unele frecvente.bugetul pt difuzor ar fi aproximativ 300 ron .

Link to comment
Share on other sites

difuzoare de 12 la banii astia gasesti, eu ti-am recomandat jbl pt ca i-am luat unui amic un gto si o statie Mac audio (2 x 225 Watt legate in punte canalele 2 cate doua), iar acesta a impins difuzorul peste limitele sale iar ce a reusit sa faca e sa-si pregateasca masina (polo) pt o noua vopsire si dupa un timp la difuzor s-au rupt firele lenoice dar nici nu a vrut sa iasa fum din bobina.

Link to comment
Share on other sites

cam asta e marea problema a jbl-urilor de pana in 400ron,cedeaza firele leonice,nu bobina,nu membrana,nu articulatiile,doar pacatoasele alea de fire,de multe ori ,pe langa cele originele pe care le carpeam,mai adaugam inca o pereche in plus,ca sa fiu sigur ca nu mai am surprize :rade: ,motiv pt care m-am axat pe pioneer care se pare ca au randament mult mai bun si performante cel putin egale.blaupunkt la capitolul difuzoare de subwoofer auto pana in 500-600 ron sunt prastie(mai sigur sunt de un domotec :sparge: ),iar ce ai avut tu,gtt 1200,e seful prostilor dintre ele :sparge: .ocheste ceva difuzoare si posteaza aici,v-om vedea care e alegerea optima pt tine.

Link to comment
Share on other sites

mda..stiu ca blaupunktu ce l-am avut eu e cel mai naspa,dar la momentul respectiv n-am avut finante de ceva mai bun. m-am gandit la altceva,sa renunt la tub si sa iau 2 difuzoare de 25 cm si sa le leg la cate o iesire a amplificatorului 2x190w. vreau difuri de 25cm pt ca duc lipsa de spatiu in portbagaj. dimensiunile ar fi lungime max 60cm ,inaltime 48 ,latime max 50 cm. intreb: la dimensiunea asta as putea face o cutie cu 2 difuzoare de 25cm,calculata dupa parametrii(inca nu ii stiu ca nu m-am hotarat la difuri) si trebuie perete despartitor intre difuzoare?am gasit acest difuzor :http://www.auto-gadget.ro/products/3-subwoofere/586-subwoofere_pioneer_tsw257d2.mbs dar se pare ca e recomandat pt incinta inchisa,ceea ce nu cred ca mi-ar placea cum suna. se poate face si incinta cu bass-reflex? as putea lua 2 bucati si sa le pun amandoua intr-o cutie de dimensiunile maxime scrise mai sus?

Link to comment
Share on other sites

asta ar fi varianta ce-a mai potrivita,cu multiple avantaje(spatiu,putere,etc)dar cu o singura conditie :sa reziste sursa ''vetei'' la consumul maxim al celor patru amplificatoare si sa poata disipa radiatorul toata caldura produsa la putere maxima(ca fac pariu ca nu o sa mergi cu ea la nivel minim-mediu :rade: ).cat despre incinta ,separa cele doua difuzoare(doua incinte unite) ca atunci cand crapa un dif sau un canal sa-l poti folosi pe celalalt.cat despre spatiu, e ok,mai ales ca faci incinta custom,o faci sa se preteze la dimensiunile portbagajului tau.succes!

Link to comment
Share on other sites

comanda am trimis-o,dar o nelamurire tot am.pe siteul de la pioneer recomanda incinta inchisa.in masina v-a suna la fel de bine basul ca si o incinta cu bass reflex? volumul recomandat de producator 18,4 - 35,4 litres pt incinta inchisa.ca sa fac cutia cu bass reflex cat ar trebui sa fie volumul?

Link to comment
Share on other sites

de obicei incintele br sunt mai mici decat cele inchise(pt acelasi difuzor care se preteaza la ambele variante de incinta),si stai linistit,chiar daca e inchisa,tot va fi de doua ori peste ce te asteptai tu sa fie(ca performanta ma refer)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines