Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest xti000

Aparat de radio Carmen 3

Recommended Posts

Guest xti000

Salut !Am posibilitatea sa achizitionez asemenea "antichitate", de fapt ma intereseaza amplificatorul audio. As fi vrut mai multe date despre acest aparat, eventual o schema electronica, o poza, etc. Aparatul are finali STEREO? se incadreaza in clasa HIFI (se poate compara cu un Rossini sau Capri)? Ce putere are pe finali?Multumesc anticipat

Link to comment
Share on other sites

am schema de la Carmen 1S 616, varianta I-a si a II-a. Receptorul Carmen-3 este dat in carte in aceeasi grupa de scheme dar nu este in cartea pe care o am. Daca esti interesat totusi sa le vezi spune-mi le scanez si le trimit. Nu stiu sa le postez pe forum.

Adresa mea de mail: [email protected]

Link to comment
Share on other sites

Carmen 3 (S632A): ECH81, EBF89, ECL82, EZ80 (sau dioda), EM80 (sau EM84).

"Finalii" e doar unul singur (ECL82) care are maxim 3,5W la 10% distorsiuni, iar real in Carmen 3 nu cred ca are mai mult de 2,5W. :cry:

E un radioreceptor mic de clasa a IV-a sau maxim a III-a, departe de orice inseamna HIFI.

Singurul romanesc mai zdravan e Modern S626A cu 2xEL84 ca finali (cred ca in push-pull, trebuie sa ma uit pe schema).

Singurele posibil stereo ar putea fi combinele Armonia, Orfeu si Electronica, care insa nu apar in cartile cu scheme.

Gandila, tu le-ai vazut schema prin vreo carte?

Link to comment
Share on other sites

Guest xti000

Mda, m-am lamurit.Care este ideea:Mi s-a pus pata pe un amplificator cu lampi.Si am 2 posibilitatzi:a) sa-l fac eu, dupa o schema din tehnium (maine sau poimaine pun pe forum si scanurile cu 2 scheme + un articol intreg despre constructia trafului de iesire)b) sa cumpar un radio Rossini sau Capri (am inteles ca-s cele mai bune) si eventual sa schim condensatorii din interior care sibur sunt pe jumatate terminati.in cazul B se poate vb de HIFI?Multumesc anticipat !

Link to comment
Share on other sites

Eu zic sa iti faci ampul de la 0.Este cel mai echitabil si crede-ma ca satisfactia va fi mult mai mare decit daca ai modifica un aparat de radio care in anii '70 corespundeau unor norme HI-FI invechite.Daca ai nevoie sa te ajut cu ceva sa dai un semn...Bafta!

Link to comment
Share on other sites

Guest dreadboy

Singurele posibil stereo ar putea fi combinele Armonia, Orfeu si Electronica, care insa nu apar in cartile cu scheme.

Fii mai clar.. sunt sau nu stereo cele Electronica? Eu am una din aceea mai lunga cu cate un difuzor in margini. E buna de ceva?PS: functioneaza inca!
Link to comment
Share on other sites

E vorba de combinele Armonia S602A3, Orfeu S602A4 si Electronica S606A din 1960, care cuprindeau un radio, un pick-up, eventual un magnetofon si un rastel pentru discuri puse intr-o corp de mobila cu picioare.Tuburi: ECC85, ECH81, EF89, EABC80, ECC83, 2 x EL84, EZ81, EM84.Nu le-am vazut decit intr-o poza, iar schemele lor nu sint in carti. Probabil s-au produs in serii foarte mici.Dupa tuburi ar putea fi stereo, desi cred ca mai degraba sint mono push-pull.Nu e vorba de combinele audio produse de Electronica Bucuresti.Daca ai cumva una din cele de mai sus, uita-te cite trafuri de iesire au si cum sint legate difuzoarele. Daca au 2 trafuri sint stereo.Pune si tu niste poze, poate ne lamurim mai bine

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines