Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv.daewoo sasiu cp 490


Recommended Posts

  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply
  • 1 year later...

Va multumesc,o sa-l incerc.Sa va spun de defectul lui:a avut ars(plesnit) amplificatorul de eroare SE103N si nu am gasit asa ceva asa ca am pus SE125N si am eliminat zenerul D830 dupa care am mai gasit ars Q802( KTA1659Y)cu scurtcircuit intre emitor si colector,l-am schimbat cu un B861 dupa care l-am aprins si la cateva secunde a plesnit C841 (care este de 1000mf la 25V nu ca in schema de 47mf la 25V)mentionez ca tensiunea pe acel condensator creste la vreo 40 de volti chiar mai mult(banuiesc ca nu numai aceasta tensiune creste foarte mult).Am mai schimbat C812 din sursa de alimentare care avea vreo 5 mf in loc de 10mf.Nu stiu ce sa-i mai fac.

Link to comment
Share on other sites

Defectul este acelasi adica se aprinde dar daca il las cateva secunde incep sa creasca tensiunile foarte mult.Nu am scris inca memoria,dar am inteles ca SE-eul ar fi de vina.De unde pot cumpara un SE103N sau cum sa "jonglez" cu asta care il am,sa-i pun diode zener prin tatonare? La transformatorul din sursa la pinul 16 scrie 110V de unde se si alim.tv iar la pinul 17 scrie 123V care este lasat liber.O intrebare;cu SE125 sursa incearca sa stabilizeze tensiunea la 125 de volti si cu SE103N cu zenerul de 10V o stabiliza la 113V ? Va multumesc

Link to comment
Share on other sites

sper ca nu s-a facut tandari pt ca nu l-am lasat sa functioneze foarte mult,o sa caut si un se 110N daca o sa gasesc.O sa-l las sa functioneze sa vad ca mai explodeaza prin el...ca doar vin sarbatorile de iarna :rade:Va multumesc tuturor si o sa revin cu detalii.

Link to comment
Share on other sites

Am revenit cu detalii in legatura cu acel tv.Am schimbat SE125N cu un SE110N si la fel face adica dupa ce il pornesc, la vreo 4-5 secunde incep sa creasca tensiunile f.mult.Am scos si memoria si la fel face cu ea scoasa.Ce sa aiba ? :nas:.Pe langa SE125N am mai schimbat si optocuplorul.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest eudin77

incearca-l pe asta , daca se pupa ? Eventual citeste cel original si expediaza-l .

Asta este ce am citit din memorie
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines