Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

re:problema electromotor dacia1310


Guest [raul]

Recommended Posts

Guest [raul]

cry: problem amea cu electromotorul este ca dau la contact nu da nici un semn am puss pe alcineva sa deie la contact si eu am dat cu coada ciocanului in electromotor a vrut so ieie dar sa invartit greu de parca lar frana ceva si in scurt timp a iesit putin fum atunci mam oprit din a da la contact lam luat joss am curatat santurile rotorului am dat cu smirgel fin lam montat lam pus la locul lui am pus borna plus apoi am vrut cea de minus nu a mai mers nimic nici claxonul nici pt a porni se auzea un sunet de parca ar fi descarcata bateria si se apasa claxonul si face numai tic tic :cry: ce e posibil sa aiba am pus ceva gresit si e in scurt :cry:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Salut, verifica daca rotorul se invirte usor in gol. Verifica izolatia conexiunii periei dinspre +, se intimpla sa o strivesti intre scut si stator la montaj. Probeaza`l inainte de a-l monta pe masina. Leaga - la masa, + bateriei la borna de intrare in solenoid, apoi pune + pe intrarea de comanda a solenoidului (firul cu papuc faston sau borna cu M5). Cum se manifesta ? Cositor mai are la capetele bobinajului, la steguletul lamelei colectoare ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines