Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect Platinium sasiu 11AK30S-2

Recommended Posts

Buna ziua lo toti electronistiam o mare rugaminde la dv am un tv platinum cu sasiu 11ak 30 -2 am gasit finalul lini ars dar inainte de schimbare am controlat si c 618 condesatorul care este pus peste colectorul tranzitorului bu 808 dfi l-am masurat si am vazut ca are 8.6 nf iar in schema scrie 7.5 nf stiu ca orice devalorizare a acestuia duce la arderea Bumai aless ca defectul inainte de ardere a fost imagine umflata si uneori desicronizata lini din cate mi-a povestit cumnatul meupe condesator scrie urmatoarele MMKP82 912C2000 am cautat pe internet dar nu am gasit pe nicaierea un tabel care sa indice cat are capacitatea si la ce tensiune lucreazapun si schema ptr a vedea mai exact despre ce e vbva multumesc anticipat poate reusesc sa deslusec acest mister care este ptr mine

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• sora

4

• ROBEERT

3

• zal

1

• dan-a2

1

Top Posters In This Topic

Scrie clar în pdf: 7,5nF/1600V. Dup? seria din coad?, cel din surs? pare s? fie de 2kV ?i 9,1nF(!?). Dac?-l m?sori cu multimetrul de genul DT-890 sau asem?n?tor, va ar?ta întotdeauna altfel decît în realitate ?i mai ales cu cît se consum? bateria. Astea se str?pung, nu-?i m?resc capacitatea c? nu sînt electrolitice.

Inlocuiti condensatorul de 10 mf din baza lui BU 808 cu unul de 47mf refaceti lipiturile la cupla de deflexie a bobinei de def pe orizontala si lipiturile condensatorului de intoarcere din sursa de pe tz comutator

doamne cîta dreptate ati avut era strapuns si condesatorul de 10 mf l-am schimbat cu unul de 47 si a luatova multumesc enorm daca ati putea sa ma ajutati cu o schema de sasiu 11ak30s-2 cu procesor stv2248hca ce am eu nu prea se potriveste ptr al putea masura exact tensiunile va multumesc inca o dat

totusi nu gasesc schema ptr sasiu 11 ak 30s-2 si de aici cred ca va aparea probleme tv a luato dar la tensiune B1+ este de 117 v si cred ca trebuia 150 din schemele echivalente am pus si becul de 75w inlocul bu si tot aceasi tensune aveam caderea de tensiune pe R824 este de 2,5 v dar atentie nu are valoarea de 1R ca in schemele 11ak30a4 de mai sus ci 5R6 i-am dat drumul si dupa cele 10 min de mers bu este destul de rece si rastrul si lumina e normal dar mi se pare ca,ca-m consuma etajul final ce ma sfatuiti sa fac????

Toate schemele de 11AK30 au tensiunea mare trecuta 150V pe schema.In realitate la tuburi 51-54 (20-21 inch)tensiunea este 115V si la tuburi flat (tub plat ecivalent ca dimensiune cu 54) tensiunea de baza este 125V. 117V este acceptabila,150V de pe schema este pentru variante cu tub mai mare.

ok ma-ti luminat deci e bine v-am spus revin dupa o periada de 10 ani de ne-electronica si-am ca-m ramas in urma va multumesc deci ecranul are 51 tensiunea e ok

• 1 year later...

toate bune...pana la urma o schema de 11ak30s-2 se poate gasi?repet...11ak30 cu terminatie S-2 :aplauze

E tot clasicul 11AK30. Diferente n-am vazut decat la conectorii deflexiei care sunt ca la 11AK36.