Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pony prog probleme


Guest wrongt

Recommended Posts

Guest wrongt

deci miam facu un programator stk200/300, cu el am programt uC atmega16, totul a mers perfect pina cind nu m-am apucat sa schimb fuse biti, avem nevoie ca uC sa folosesca cristal resonatoru de 16 Mhz, dupa ce am setat nu mai pot citi si in scrie nimic pe uC, este o metoda ca sa reintorc la uC paramatri standarti ?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Incearca sa pui ceas extern (quart sau impulsuri de la un generator) microcontroller-ului care urmeaza a fi programat. S-ar putea sa ai noroc (depinde cum ai programat fuse bits) si sa mearga fara programator high voltage. Daca ai schimbat functionalitate pinului de reset (l-ai facut pin de I/O in loc de pin de RESET), alta sansa decat high voltage programmer nu ai...

Link to comment
Share on other sites

Guest wrongt

am setat in unu uramtorii biti CKOPT, CKSEL3,2,1, SUT0 , adica in ponyprog debifindui

Link to comment
Share on other sites

Eu nu folosesc ponyprog dar am inteles ca la ponyprog bitii activi sunt pe 0, nu pe 1. Vezi documentatia ponyprog + datasheet-ul de la Atmel. Multa lume face confuzia asta cu ponyprog la inceput, de asta nici nu l-am folosit vreodata. Dar merge bine daca citesti cu atentie documentatiile.

Link to comment
Share on other sites

Guest wrongt

eu cred ca greseala e ca am configurat bitul SUT 1..0 in combinatia 11, in datashit conform acestei combinatie start time este rezervat, ceea ce cred eu a dus la aceea ca nu mai pot face modificari, si citi uC, exzista vreo metoda ca sai setez pe aceste standart cum au fost SUT 1..0 (10) sau cumva sa pun in functiune uC?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

deci daca ai setat asa biti sut0 si sut1 , ca 11 adica neprogramati atunci iti trebuie un clok extern, aici ma refer la un generator de clock, nu merge cu quartz. asta daca nu ai umblat si pe alti pini. Nu are treaba startUP timu cu programatu ala are treaba doar cu rularea codului. Insa cel mai bine iti recomand sa cauti un prog JTAG spre norocu tau daca nu ai dat disable si la interfata de prog JTAG sau in mod HV- paralel !!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines