Guest narcis Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 Salut, Am si eu o problema as vrea sa comunic cu microcontrolerul prin intermediul calculatorului pentru a controla cateva motoare pas cu pas. Am scris programul pentru a controla motoarele, prin intermediul unor butoane pe o laca de test a mers foarte bine, dar imi trebuie sa controlez si cu ajutorul calculatorului. Are cineva o idee cum as putea sa fac? Sa fac un program intr-un mediu de programare? dar prin ce comunic prin USB sau Serial sau Paralel? Multumesc de ajutor. Link to comment
Guest Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 Ce microcontroller (uC) folosesti?Serial e cel mai simplu, majoritatea uC au interfata seriala. Link to comment
Guest narcis Posted May 11, 2009 Share Posted May 11, 2009 Am un atmega8 si as dorii sa fac conexiunea prin usb daca s-ar putea deoarece nu am serial. Si inca o intrebare, daca as face prin serial lucrez cu pini cum as lucra cu un microcontroler adica 1 si 0 logic sau se transmit date cum ar fii un sir de cifre, litere, etc si o sa le folosesc ca variabile? sau cum? Multumesc de ajutor! Link to comment
MifTy Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 atmega8 nu "?tie" de usb, doar de usart... m? rog, serial?.po?i dep??i problema intercalând între pc ?i atmega un ft232...ca s?-?i faci idee, caut? pe net schema lui stk500usb, î?i arat? exact cum faci conexiunile la pini... (varianta opensource de stk500, e pe un site cu linux_nushce...)... Link to comment
MifTy Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 iat? linkul spre stk-ul opensource despre care vorbeam: http://www.tuxgraphics.org/electronics/ ... 5101.shtml ?i o idee care m? cam bântuie de când am v?zut prima oar? schema aia: oare nu se poate da deoparte ft-ul ?i folosi direct atmega8 conectat la usb??? c? ?tiu c? igor cesko a ar?tat cum poate fi programat un atmel s? aib? usb stack în soft... ?i programarea inial? se poate face cu alt programator, printr-un header isp... (ole, te rog s? lipe?ti tu cele 2 posturi, a expirat demult termenul în care puteam edita postul anterior. mul?umesc.) Link to comment
danzup Posted July 29, 2009 Share Posted July 29, 2009 Am pus de nenumarate ori pe elforum linkul asta , unde nu numai ca arata cum sa scrii USB 1.1 in firmware la orice atmel dar au si foarte multe proiecte folosind implementarile gata scrise cu tot cu surse de USB direct FARA nici un FT : http://www.obdev.at/products/vusb/prjobdev.html Link to comment
Recommended Posts