Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect la TV PHILIPS model 21GR2550


Recommended Posts

sasiul este G90AE si are procesorul TMP47C434N-3555.

manifestare defect:

- tvul este blocat pe programul P1 si in stanga ecranului se afiseaza F7

iar la scurt timp ledul din panoul frontal incepe sa clipeasca intre verde si portocaliu.

m-am gandit ca este vorba de o eroare semnalizata cum se intalneste pe la PHILIPS.

am rasfoit SM sasiului si F7= defect de teletex ( IC7800 sau IC7820)

IC7800 =MAB8461P/W107 (FLOF)

IC7820=SAA5243P/E

nu am decat SAA... pe care l-am inlocuit insa defectul persista.

am anulat(scos) MAB-ul dar face la fel.

oricum prima data am anulat magistrala de date intre TMP... si teletext, insa fara rezultat.

ce sa nu-i "placa"? sa nu vrea fara MAB....? momentan nu am.

chiar nu se poate fara TXT ? nu cred !trebuie sa se poata anula aceasta functie ptr ca

acel MAB .... nu cred c-am sa -l pot gasi asa usor si atunci....??? :cry:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

acelasi defect am intalnit acum vre-o 4-5 ani,nu am scos MAB-ul de pe placa,am decuplat un pin la el,l-am lasat in aer,sincer sa-ti spun nu mai tin minte care,numai daca incerci sa-i iei la rand pana cand defectul dispare.

Link to comment
Share on other sites

pai, eu l-am scos de tot.prima data am decuplat pinii de SDA si SCL care il lega de procesor dar si magistrala care ducea in SAA...am sa caut un MAB ... dar cu terminatie W107 .nu are inlocuitor?ar mai fi de adaugat amanuntele urmatoare:- cat timp este afisata eroarea toate functiile TMP..., implicit ale tv ,sunt blocate, atat din panoul frontal cat si din tlc.- am pus MAB-ul la loc si l-am lasat un timp sa-si "faca de cap"- am observat ca, dupa cateva minute de "zapaceala" eroarea dispare si tv-ul intra in functionare normala. CURIOS, NU?am sa mai fac masuratori si observatii si am sa revin cu alte amanunte.

Link to comment
Share on other sites

pai, eu l-am scos de tot.prima data am decuplat pinii de SDA si SCL care il lega de procesor dar si magistrala care ducea in SAA...am sa caut un MAB ... dar cu terminatie W107 .nu are inlocuitor?ar mai fi de adaugat amanuntele urmatoare:- cat timp este afisata eroarea toate functiile TMP..., implicit ale tv ,sunt blocate, atat din panoul frontal cat si din tlc.- am pus MAB-ul la loc si l-am lasat un timp sa-si "faca de cap"- am observat ca, dupa cateva minute de "zapaceala" eroarea dispare si tv-ul intra in functionare normala. CURIOS, NU?am sa mai fac masuratori si observatii si am sa revin cu alte amanunte.

da,cat timp apare scris F7 nu raspunde la nici o comanda,asta tin minte sigur,la un singur tv am intalnit defectul asta (F7)si eu am incercat atunci scos de tot dar degeaba si cred ca nu ar fi el problema ca eu atunci lam si schimbat si tot nu a disparut defectul pana ce nu am lasat un pin in aer.
Link to comment
Share on other sites

Domnule Codrin, am intalnit si eu acest F7 la un Philips. Dupa lupte si lupte, am constatat ca tensiunea de 5volti era aproximativ 4,6 volti. Stabilizatorul de 5 volti era echipat cu un tranzistor BD ( NPN ). Ce am facut, l-am scos, i-am pus un LM7805 in loc ( bine-nteles U intrare, masa si U iesire ). Cand l-am pornit, hopaaaaaa, defectul a disparut. Deci, a fost stabilizatorul nasol. Bine-nteles, mii de nervi, pana am ajuns acolo. Bine-nteles, i-am desfiintat si dioda zenner din baza. :da

Link to comment
Share on other sites

am schimbat cond de filtraj si nimic.....ba , s-a mai inrautatit situatia, adica nu mai trece in functionare normala , nici dupa cele citeva minute de "zapaceala" asa cum v-am descris anteriormi-a promis un amic acest MAB....

Link to comment
Share on other sites

Stabilizarea pe 5 volti? V-am zis, am patit-o. Cum i-am pus 7805 pe stabilizare, a aparut 5 volti corect si a mers din prima. N-a mai facut-o pe nebunul. L-am tinut in probe 2 zile si a mers ok.Si repet, cu BD-ul ala pe stabilizare aveam bara de 5 volti cam 4,6 volti.

Link to comment
Share on other sites

am verificat si schimbat cond pe acea bara de 5v, care alim tot txt , insa nu am valoare diferita, aproximativ 5v(4,95V)de cateva ori, l-am lasat pe banc in functiune ,si cateva ore, dar nu si-a mai revenit.clipeste continuu si functiile sunt blocate.nu am nici macar sunet(muting audio)momentan l-am lasat in pace , pana vine piesa de la PANCOTA(comanda)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines