Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

iese fum din abrict


Guest adisome

Recommended Posts

Guest adisome

am achizitionat un miniabrict de la firma NoTool. Datele tehnice sunt urmatoarele:" Nutool Abrichthobel NUTOOL BT 130 1500 Watt Power 230 Volt / 50 Hz 8000 U /min Trapezgewindeverstellung mit Kurbel max. Brett Höhe 130 mm max. Brett Breite 254 mm max. Hobeltiefe pro Zustellung 2,5 mm Gewicht 24 Kg Größe: 430 x 270 x 430 mm ..." si un link pt a se vedea scula vietii: http://cgi.ebay.it/PIALLA-A-SPESSORE-PO ... dZViewItem

 

M-am pus ieri sa fac niste fete de scandura uscata,de 10cm latime si dupa 4 fete a inceput sa iasa fum din motor. N-am fortat motorul de loc, a mers ca-n branza. Nu s-a ars, dar era foarte fierbinte. Stie cineva daca e normal asta pt un motor de 1500W? Are cineva o idee sa pot folosi masina daca tot am dat bani pe ea? Se poate sa aiba motorul ceva defect din fabricatie? Am folosit apoi o alta scula ruseasca, imprumutata cu motor de 800W si n-a avut nici o treaba.

Va multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

am achizitionat un miniabrict de la firma NoTool. Datele tehnice sunt urmatoarele:" Nutool Abrichthobel NUTOOL BT 130 1500 Watt Power 230 Volt / 50 Hz 8000 U /min Trapezgewindeverstellung mit Kurbel max. Brett Höhe 130 mm max. Brett Breite 254 mm max. Hobeltiefe pro Zustellung 2,5 mm Gewicht 24 Kg Größe: 430 x 270 x 430 mm ..." si un link pt a se vedea scula vietii: http://cgi.ebay.it/PIALLA-A-SPESSORE-PO ... dZViewItem M-am pus ieri sa fac niste fete de scandura uscata,de 10cm latime si dupa 4 fete a inceput sa iasa fum din motor. N-am fortat motorul de loc, a mers ca-n branza. Nu s-a ars, dar era foarte fierbinte. Stie cineva daca e normal asta pt un motor de 1500W? Are cineva o idee sa pot folosi masina daca tot am dat bani pe ea? Se poate sa aiba motorul ceva defect din fabricatie? Am folosit apoi o alta scula ruseasca, imprumutata cu motor de 800W si n-a avut nici o treaba. Va multumesc anticipat!

Daca motorul este monofazat se poate sa ramana cuplata infasurarea de pornire, asta e realizata cu sarma mai subtire si e actionata de un releu de curent. La pornire pana intra motorul in turatie nominala releul de curent cupleaza infasurarea de pornire. Dupa intrarea in regim, releul o decupleaza. Daca intra rumegus in cutia de automatizare sau dracovenia vibreaza foarte tare releul poate ramane cuplat sau inchide din cand in cand in timpul functionarii...Acuma sincer, la 200 euro ce ar trebui sa faca inafara de fum?
Link to comment
Share on other sites

Guest adisome

multumesc pt raspuns! Acu la 200 euro ma astept si eu sa faca macar si un pic de foc, in mod repetatat, prajesc si eu niste mici. Ce sa zic, cealalta scula care are motorul de 800W, cu care mi-am facut pana la urma treaba, n-a costat nici 100euro si e de vreo 8 ani.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines