Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

avr on screen display componente necesare


Guest crysgirl

Recommended Posts

Guest crysgirl

Salut,

 

Am de facut un dispozitiv care sa preia datele de pe calculator si sa le afiseze pe TV(il conectez la calculator prin seriala, alimentare de la USB).Folosesc Atmega 16; am facut deja circuitul sa comunice cu calculatorul prin seriala. Acum mai am de adaugat componente ca sa fac un osd(on screen display).

 

Am gasit un proiect deja facut avr osd pe care vreau sa-l urmez. Microprocesorul il am deja pe placa cum am mai zis, mai am de cumparat componentele din schema: http://www.webx.dk/rc/video-wireless/av ... ic-110.gif, adica niste capacitati, rezistente, video in-out, video sync separator LM1881 si inca ceva ce nu inteleg ce e si nu m-am lamurit nici cu google. Ma refer la acel Y1 14,31818 MHz de pe schema care nu stiu ce e. Composite video in/out e o componenta cu 2 intrari? Imi cer scuze dar nu ma pricep prea bine in domeniu.

 

Proiectul de care ziceam e aici http://www.avrfreaks.net/index.php?modu ... pe=project.

 

Daca imi puteti da detalii despre piesele respective, eventual si unde le pot gasi(stau langa Maica Domnului stiu ca sunt acollo magazine pentru asa ceva) va rog s-o faceti. De asemenea daca aveti alte observatii referitoare la proiect m-ar ajuta...

 

Multumesc,

Cristina

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

...Daca imi puteti da detalii despre piesele respective, eventual si unde le pot gasi(stau langa Maica Domnului ...

Cuartul (14.31818MHz) il gasesti la Virtual Electronic, iar integratul LM1881 la magazinul Conex de pe Maica Domnului. Dar cel mai bine e sa le comanzi la TME, au ambele piese si sunt mai ieftine.Vezi ca ai chiar pe pagina asta, sus de tot, o casuta pentru cautare in catalogul online al TME. Cauta dupa QUARTZ , dupa LM1881 si dupa alte piese care-ti mai trebuie la proiect.
Link to comment
Guest crysgirl

Am inteles... Si despre video in/out ce imi puteti zice? E o singura piesa? De unde as putea s-o iau? Mai trebuie vreun cablu special ca sa pot conecta televizorul?

Link to comment

Acolo vine un conector prin care se va cupla televizorul, evident printr-un cablu. Se gasesc astfel de cabluri cu conectoare aferente, pentru a lega televizorul cu diferite surse de semnal. Il vei alege in functie de televizorul care-l folosesti efectiv, pentru ca depinde de mufele acestuia (cablurile sunt ecranate).In schema care ai postat-o, pentru economie e folosit un cablu cu un singur fir ecranat, prin care vine de la TV semnalul COMPOSITE VIDEO si se aplica la intrarea montajului tau in punctul "COMPOSITE VIDEO IN" si tot in punctul acela se aplica si COMPOSITE OUT provenit de la PB7 al microcontrllerului (deci, e de fapt in/out).Poti folosi conector RCA sau BNC. Mai ieftin e cu RCA.

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest crysgirl

Deci trebuie sa cumpar un conector BNC sau RCA(BNC cred ca am de la camera video..unul galben) pe care il leg la montaj la capacitatea C1(capacitatea are polarizare? sau pot lega la oricare capat...)La cablu chiar nu stiu ce sa iau pentru ca voi testa la facultate placuta si probabil imi va aduce asistentul un tuner... acasa am 2 tv-uri maxwel si goldstar.. nu exista ceva mai "clasic"...care sa mearga mai peste tot?Si ca sa fiu sigura..proiectul preia semnal de la calculator(sau altceva - ex camera digitala) si il transforma in semnal compozit, nu? Cu alte cuvinte pot vedea filme de pe calculator pe tv ? Ca sa nu fac altceva...

Link to comment

C1 e nepolarizat in schema, presupun ca ai cumparat nepolarizat de 100nF, deci nu conteaza directia.Mai exista si televizoare cu conector SCART, care reuneste toate semnale - e conectorul acela dreptunghiular mare si cu multi pini. Eu nu stiu daca se poate interveni peste semnalul din TV pentru a adauga OSD din exterior fara modificari - adica in functie de starea A/V TV fie ia semnal video din afara, fie il ofera pe cel intern la iesire. Probabil ar trebui o sursa de semnal compozit (un alt TV de la care se ia semnal, VHS, generator de mira, etc) + montajul cu AVR + TV pe care se vede rezultatul, asta daca nu se poate pune direct OSD din exterior peste semnalul receptionat de TV.Nu se pot vedea filme de pe calculator, transferul pe serial si capacitatile AVR sunt prea mici pentru asa ceva :rade: OSD practic baga ceva simplu peste un semnal video existent, adica peste imagine poti pune un ceas, o sigla a unui post etc. Se vede si in siteul acela, autorul vrea sa puna pe imaginea de la camera de pe aeromodel niste date de altitudine si viteza de la senzori, pentru a avea toate info concentrate.Vorbeste si cu dl., sigur te va ajuta.

Link to comment
  • 3 weeks later...
Guest crysgirl

Nu poate interveni intr-adevar peste semnalul TV fara modificari. Am inteles..e mai mult vorba de un teletext, eu credeam ca poate transfera date serios:)

 

Imi cer scuze ca mai intreb o data dar tot nu stiu ce sa cumpar. la TV(maxwell) am 2 mufe EUROSCART in spate(sutn dreptunghiulare cu multi pini...cred ca euroscart deci) si pe lateral 4 intari mici rotunde(negru galben rosu si alb). Ma gandeam sa iau o mufa RCA sa ma uit pe net cepin trebuie sa-l conectez la pinul meu de intrare pe placa(video in) si sa cumpar un cablu RCA-EUROSCART daca exista... Zic prostii? Sau daca nu BNC in loc de RCA

 

In casa mai am un S to AV Adapter S/N:12CT2-1SAV02-01(http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA ... yList.aspx) de la camera video.

 

Am nevoie doar de informatia ce mufa sa aiu ca sa o leg la pinul placii de intrare si ce cablu intre mufa respectiva si TV avand in vedere TV-ul pe care il am.

Multumesc anticipat

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines