Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

statie lipit cu aer cald

avengers

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 24
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• sifor

2

• sborkuti

2

• twitterfire

2

• glide

1

Guest balog

Pistolul acela se foloseste in constructii, imbinare, cotire tevi pvc, lipire plinta pvc, electric-stringerea termocontractibililor, izolarea acoperisurilor...Pistolul acela poate fi folosit cu succes la electronica in demontarea circuitelor integrate de pe PCB-uri care nu mai trebuiesc(risc foarte mare de deteriorare a PCB-urilor prin ardere).Doar prin modificarea cu un circuit regulator de putere se pot obtine temperaturi mai mici pentru folosire in electronica.

• 3 years later...

Cinci ani si patru luni, atit a rezistat statia de lipit. Este chinezeasca si in timpul asta a functinat zilnic, intr-un service GSM. Dupa 5 ani s-a ars rezistenta de incalzire.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

(îmi cer scuze c?tre moderatori, am scris din gre?eal? ini?ial la sta?ia de lipit)Pentru cei care vor s?-?i fac? sta?ie cu aer cald: tocmai am v?zut azi la plus compresor auto alimentat la 12V la incredibilul pre? de ... 25 RON. Am observat c? presiunea maxim? e 10 Bar. Cred c? se preteaz? mult mai bine la o sta?ie cu aer cald decât o pomp? de acvariu. Sigur, 10 Bar e prea mult, dar se poate regla presiunea.C? tot veni vorba de sta?ii cu aer cald, întreb ?i eu ca nepriceputul: cu o astfel de sta?ie po?i s? sco?i un BGA de pe plac?, dar cum pui altul în loc? Cum îl lipe?ti?

si eu cred ca un compresor auto de 12V e numai bune pt asa ceva......un compresor + o rezistenta pt pistol de asta cu aer cald care e super ieftina....undeva la 6-7 lei prin oradea pe undeva :d.....se mai poate cumpara si chestia aia de pus in varful pistolului deoarece se gasescte ca piesa de schimb pt statii cu aer cald........ca montaj nu-s sigur dar cred ca merge si cel facut de wolf pt statia de lipit (am facut deja doua statii pt mine si unchiul meu, se lucreaza super cu ea)......din cate vad din poza de mai sus are si termocupla integrata......acum nu stiu daca acea rezistenta consuma mai mult de 4A cat tine acel BT136

Cred c? e destul de simplu de realizat o sta?ie cu aer cald. Problema e ce faci cu ea? O folose?ti profesionist? P?i deja majoritatea service-urilor GSM au a?a ceva.

• 1 year later...

Cinci ani si patru luni, atit a rezistat statia de lipit. Este chinezeasca si in timpul asta a functinat zilnic, intr-un service GSM. Dupa 5 ani s-a ars rezistenta de incalzire.

Posted Image

Deci practic letconul cu aer cald nu are nicio "suflanta" ? Adica pe furntunul ala gros sunt numai fire ?

Pe acel furtun vine si aerul, "suflanta" se afla in cutie.Ovidanie, imi spui te rog ce izolatie electrica are "teava" pe interior astfel incat sa nu atinga de rezistenta?

• 1 year later...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

sti cumva la tensiune se alimenteaza rezistenta ?

vreau sa imi fac o suflanta si sa folosec o rezistenta ca aceasta si un compresor+regultor de presiune