quadrall Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 v-a cer inca o data sfatul ptr. o problema in cazul unui tv ITT Nokia model 7161VT, an fabricatie 1985,echipat cu procesor SAA 1283D-R706 care nu afiseaza grafica meniului pe ecran. Defectiunea anterioara fiind sunetul, i-am inlocuit CI audio TDA 2822 sunetul revenind,iar problema graficii meniului nu nu a fost rezolvata nici de inlocuirea procesorului.Care credeti ca ar fii cauza? Va multumesc anticipat! Link to comment
palcu ion Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 v-a spus cineva vreodata ca SAA1283 ,si implicit TV ul dv ar putea face afisaj pe ecran(OSD)? Link to comment
tv1 Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 Nokia Digivision 7161 link service manual Curios,dar chiar face OSD.(nu imi aduc aminte secventa -se apasa succesiv cateva taste ori se tine mai mult apasat o tasta ????,OSD -ul e doar pentru meniul de audio de culoare violet din cate imi amintesc ) Link to comment
quadrall Posted April 26, 2009 Author Share Posted April 26, 2009 I-mi cer scuze pentru greseala aparuta in continutul mesajului,nu a fost cu intentie.Nu i-mi este rusine de ceea ce sunt deoarece fac acest lucru ca un hoby ,nu am nici un avantaj material de pe urma lui. Candva am avut dorinta de a urma cursurile liceale in cadrul acestei specialitati dar problemele de sanatate apoi cele materiale(banii) nu au mai facut posibil acest lucru . a ramas doar speranta si am incerat atat cat s-a putut fara ajutor didactic sa deslusesc tainele acestei frumoase meserii din reviste, carti si alte materiale dar sunt constient ca nu pot ajunge la nivelul unui profesionist cu atat. Afland de acest site l-am accesat in ideea de a cunoaste profesionisti adevarati si de a cere unele sfaturi , nimic mai mult nicidecum sa jignesc pe cineva. I-mi cer scuze daca am deranjat pe cineva, iar pt. ajutor va multumesc! Link to comment
nationalistu Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 La acest tip de tv nokia-itt osd-ul care apare pe ecran e strans legat de procesorul de teletext,deci vezi daca functioneaza teletextul,daca nu schimba respectivul integrat.Afisarea comenzilor se face in mod hibrid adica o parte pe un display cu leduri si cele legate de partea audio pe ecran gen osd. Link to comment
nationalistu Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Scuze acest model nu isi face osd-ul orin intermediul txt are incorporat direct in procesor partea de osd, Link to comment
Recommended Posts