Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

stabilizator ac 12v

Guest lvio

Recommended Posts

am nevoie de o schema de stabilizator ac:intrare ac varibil intre 10 si 30 volti in gol iesire 12volti ac constant tensiunea provine de la un generator de alternativ monofazat care este pe un utilaj agricol fara baterie.puterea necesara la iesire 100w

• Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

am nevoie de o schema de stabilizator ac:intrare ac varibil intre 10 si 30 volti in gol iesire 12volti ac constant tensiunea provine de la un generator de alternativ monofazat care este pe un utilaj agricol fara baterie.puterea necesara la iesire 100w

Pentru ce aveti nevoie de 12V AC ? (12V 8A 50Hz inseamna approx 100W AC)

nu stiu cum functioneaza generatorul dar sigur scoate alternativ monofazateste ca la motocicletele alea vechi In regulatorul original intra ac iesea ac(am schema instalatiei electrice a utilajului nu si a regulatorului).regulatorul a fost turnat in rasina si nu am putut sa-mi dau seama de configuratie,tot ce am vazut a fost o punte 1pm05 un tranzistor (capsula bd140), un tiristor sau triac pus pe radiator si alte cateva componente.Amnevoie de 100w pt. faruri,pozitii,etc.Merge si dc dar se complica schema cu radiatoare mari, punte mare.Frecventa este variabila

bobina de excitate e deobicei in cc,eventual comandata pwm in cazul tau(tiristor)dar instalatia pe utilaj nu e in cc? doar n-o fi si bateria in ca :speriat in cazul asta,redresezi,pui un filtraj consistent + o sursa in comutatiesau in loc de filtrajul consistent poti pune un acumulator micinitial utilajul nu avea acumulator? daca da,de ce nu-l mai folosesti?

am inteles acum,ai dreptate,cc nu are rost.ar merge in cazul asta un montaj cu triac/tiristor gen dimmerele de lumina+o reactie(ca altfel nu-si face treaba)-idee inspirata din ce ai spus ca era in fostul regulator

am gasit o schema pt incarcare bat la motociclete,idea este ca eu nu am bat.as vrea ceva fara baterie,atasez schema pt,moto poate o modifica cineva

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
Guest ionutz7

Salut. Si eu tot ma chinui cu asa ceva si nu imi iese nicicum. Am o motocicleta la care sa stricat stabilizatorul. Intra AC 10-30 v si iesea 14 V DC. Daca are cineva idee rog sa ma ajute.

nu a modificat nimeni schema?

Daca nu gasiti o schema functionala testata, dar puteti si vreti sa experimentati, incercati aceasta schema.[attachment=0]Regulator ~12V.JPG[/attachment]La test,va sugerez sa folositi 2 becuri de 12V inseriate pana va convingeti ca sunt cca.12V.
Guest ionutz7

Am uitat sa mai dau si detalii.Am trei fire, adica doua bobini inseriate. 12-0-12. Am incercat o scema asemanatoare tot pentru 3 faze si am eliminat o faza dar nu mi-a iesit nimic. As incerca si pe asta dak as stii ca a incercat cineva si e functionala.