Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

o intrebare care nu implica programare

Guest mosleonte

Recommended Posts

Guest mosleonte

salut, sunt nou p'aici, deci daca nu am postat unde trebuia, scuze.problema: am un proiect cu un semafor pe baza de microcontroler.intrebare: cum aprind/sting un bec folosind un pin de iesire al microcontrolerului? adica la 1 logic sa se aprinda, si la 0 sa se stinga. becul merge la 220 alternativ. stiu ca imi trebuie un contactor acolo, dar nu stiu sa fac unul pt alternativ. sugestii?

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ghimpe--

2

• claudio

1

Top Posters In This Topic

E mult mai simplu si mai sigur sa folosesti un releu, singurul dezavantaj pe care il vad eu este zgomotul produs, dar daca nu comuti starea pe fiecare secunda nu cred ca este asa deranjant. "Parerea mea" :dans:

Guest mosleonte

foloseste atunci tiristoare in locul releelor

hmm... credeti ca ar merge daca folosesc schema urmatoare:

Posted Image

si daca nu, puteti sa-mi spuneti si mie ce trebuie schimbat?

faptul ca am bagat si sursa de cc acolo nu ma deranjeaza, deoarece imi trebuia oricum si in alta parte

Guest mosleonte

apropo, tot legat de schema aia...ziceti-mi si mie, va rog frumos, un gto care sa reziste in conditiile alea.am cautat pe net, dar... :sparge: ori e google-ul, ori eu, unul din astia 2 nu merge cum ar trebui