Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aplificator 2x150 w din Amplificator A-350 HI-FI 2 x 35


Postări Recomandate

Sigurante am nevoie : una 1AT si 2 4AT

 

Posted Image

 

Liku ala l-am "rasfoit"de multe ori . Uite poza cu conectia pe 5 pini de care vorbeam

 

Posted Image

 

pe linkul acela le-a inlocuit tot cu mufe pe 5 pini nu RCA care are in spate numai 2 "pini"

 

Interios

 

Posted Image

 

Cabluri taiate

 

Posted Image

 

Un final incoplet

 

Posted Image

 

Becul de 26 v 0,1 A

 

Posted Image

 

Pe placutele de la finali mei scrie 20012 , iar pe schema scroe 20020 .....

Lipsesc multe rezistente etc, de pe ambi finali ..........

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

  • 1 lună mai târziu...

Au murit moderatori pe acest forum ? de nu-m modifica nimeni titlu tipicului Mi-am comandat piesle care-m lipseau , ramane doar sa le lipes .............Am o mica problema de pe prefinali , preamplificatori sau cum vreti sa le spuneti im merg cate 3 fire catre finali 2N3055-ST .Finali au cate 2 picioruse , unde vine legat al 3 lea fir ?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am si eu o problema . Am terminat ieri de complectat cu piese si al 2-lea prea final , am pus finali .... totul ok pana aici ... am bagat in priza si s-au ars sigurantele de 4A - am luat o pauza de vreo 4 ore .. cand m-am intors 2:00 am inceput sa verific sa vad daca totul e legat bine pe la 3 fara mi-am dat seama ca am inversat 2 fire .. am luat letconu si am remediat problema .. am pus alte sigurante am bagat statia in priza si nu a mai ars singuratele ( toate astea au fost facute cu balansul dat pe 5 stanga ) in boxa dreapta cu prefinalu in cauza se auzea un mmmmmmmmmmmmmmm si am inceput sa dau balansu in spre 0 cand au puscat din nou singurantele ......... care ar putea sa fie problema ? Statia mea a fost dusa la reparat unde a stat 2 ani de zile si a tot umblat un individ in ea cand am adus-o acasa si am inceput sa lucrez eu la ea avea firele de la un soclu de siguranta 4A puse pe direct . Eu am schimbat soclurile si nu am lasat acele cabluri inadite (pe direct) Sunt sigurantele de 4A prea slabe ? Scuzati eventualele greseeli gramaticale si incoerenta in vorbire ,dar sunt obosit ( 03:11) si disperat ca astept de 2 saptamani dupa un BD140 si acum tot nu merge pe 2 canale

Link spre comentariu

Pune rezistente de 10-30 ohm pe 2-3 w pe alimentari, fara sarcina si cu intrarea in scurt si alimeteaza. Daca se incalzesc rezistentele de pe alimetari inseamna ca ceva nu e bine, intrerupi alimetarea si verifici atent cablajul sa nu ai scurt pe undeva sau vreun traseu intrerupt, verifici daca tranzistori si diodele sunt bune (de preferat scoase de pe placa) si daca sunt corect montate piesele.bafta!!

Link spre comentariu

Maine o sa-m cumpere cineva nisterezistente ca in orash la mine nu sunt .........Am dezlipit firele care intra pe finalu drepta si am pus multimetru pe 200v pe firele care ar trebui sa fie +/- 30w si im indica 60 v si daca intorccablurile pe bornele de la multimetru ( ca sa zic asa) im arata -60v cu carcasa amplificatorului im arata -/+30 depinde de cum pun cablurile din multimetru ,,................... Cum pot afla care e firu de minus respectiv plus ?comform stintei mele de bastina rezistentele alea se ard pentru ca trece o putere prea mare prin ele ...... nu ?

Link spre comentariu

,,................... Cum pot afla care e firu de minus respectiv plus ?comform stintei mele de bastina rezistentele alea se ard pentru ca trece o putere prea mare prin ele ...... nu ?

in primul rand pui multimetrul pe scala de valori la sectiunea curent continuu, la o valoare de minim 100V , in functie de ce model de multimetru detii, pe urma sonda neagra a multimetrului o pui pe carcasa amplificatorului ,si cu cea rosie masori tensiunea, unde iti spune ca ai 30 si ceva de volti sau cati ai tu acolo , fara sa indice un - in fata inseaman ca aia e alimentarea pozitiva , iar unde iti da cu minus in fata aceeasi valoare ca cea pozitiva , inseamna ca e alimentarea negativa.. in cazul in care aparatul tau de masura nu e un multimetru digital , si e unul cu ac (gen Maevo) ,tot asa incepi masuratoarea ca si cu cel digital , doar ca vei depista intai tensiunea pozitiva avand sonda neagra legata la carcasa.. pentru cea pozitiva intorcisondele , adica pui sonda rosie la carcasa.. in cazul in care depistezi o tensiune opusa acul aparatului va sari fte tare spre stanga , adica invers decat sensul sau de deplasrae normala in timpul unei masuratori, in acel caz trebuie sa inversezi sondele... ce de teorie.. doar ca practica asta ne omoara :sparge:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări