Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG CF-21D16X

zeinerf

Recommended Posts

• Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Marius84

8

• zeinerf

3

• palcu ion

3

• Florinel TV

3

Am rugat pe cineva sa-mi ia un TDA8362B nou, si cand mi l-a adus, este TDA 8362A. Din ceea ce am mai citit, cele doua nu sunt echivalente, nu? Nu as vrea sa il pun degeaba, mai ales ca este si destul de greu de scos/replantat...

• 2 weeks later...

In seara aceasta am schimbat jungla TDA 8362B S7 cu TDA 8362B cu 3Y pe randul trei. Acum am imagine, exista sincronizare orizontala si verticala dar imaginea este cu rosu pronuntat si cursa inversa. Am inlocuit finalii de la rosu si verde inter ei, nicio schimbare. Am verificat tensiune in bazele finalilor video, rosu 8v, verde si albastru doar 4. Am trecut la verificarea prefinalilor si am gasit prefinalul pe rosu cu conductie inversa pe baza-emitor. Este vorba de un tranzistor A1266Y. Am vazut ca Y este factorul de amplificare. Nu stiu insa cu ce sa il inlocuiesc, ma puteti ajuta cu ceva echivalente?L.E. Am pus un BC 557B, acum functioneaza ok tv-ul. Multumesc pentru sprijin si indrumari!