Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG CF-21D16X


 Share

Recommended Posts

la LG CF21D16X SOUNDMAX am gasit sasiu MC64B.verificati daca +B este corecta,daca C421 este bun si daca finalul linii este comandat corect.schimbati si C408 de pe alimentare driver.final linii 2SD2499 sau BU508D(cu dioda dar fara rez BE).daca totul este corect schimbati trafo linii.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Buna seara! Am acelasi tv, am verificat tensiunea sursei pe bec, este ok, am schimbat condensatorii din sursa, cel de 1uF din zona trafo driver, care era la jumatate.Tv. a avut tranzistor final linii ars, am unul de schimb, dar vreau sa va intreb in cazul in care am trafo linii dus(am unul de schimb) cam cat rezista oare finalul linii? Pot sa ii dau drumul cateva secunde, sau se arde instant?Persoana de la care l-am luat a afirmat ca a s-a auzit ca un foc, desi nu miroase nimic a ars. Desi mi s-a recomandat sa imi fac un tester, inca nu l-am facut... :jytuiyu

Link to comment
Share on other sites

Daca trafo linii este defect tranzistorul final linii se poate strapunge instantaneu.Pentru protectia finalului poti folosi temporar o tensiune B+ mai mica sau un bec de 100W serie cu alimentarea B+ (metoda nu e sigura 100%).

Link to comment
Share on other sites

Am pus trafo linii nou si se comporta la fel pe bec.

Am refacut circuitul la loc scotand becul din circuit, au pornit liniile, dar am desincronizare totala, imaginea este pe rosu total pe posturi, insa OSD-ul este afisat corect, verde curat si galben. Pe catozi am astfel: Rosu 70v, albastru 160, Verde 160.

Desincronizarea este si pe tv, si pe av. Sunetul este corect.

Sa las acest trafo, sau il pun din nou pe cel vechi, la risc?

Link to comment
Share on other sites

Am pus inapoi trafo original, nu mi-a ars finalul linii, am vrut sa ma conving ca e dus, si iesea fum intr-o veselie din el avand totodata sunet specific de arc electric in interior. Am repus trafo linii FBT 7906 si am mai facut cateva teste>Pe AV este la fel de desincronizat ca pe tv. Daca incerc sa comut pe tv in timp ce am semnal in mufa scart, desi arata ca deruleaza programele, arata imaginea si sunetul de pe AV.Ce parere aveti? Am TDA8362B S7 dus? Poate fi defect de soft?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines