Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vu-metru romanesc de la cassdekul as15201


tranzistor
 Share

Recommended Posts

Da,ledurile raman aprinse. Mai mul ca sigur is tranzistoarele strapunse pt ca ele comanda aprinderea ledului.

nu ii puteai masura inainte de a posta ? era mai simplu si pentru mine deoarece nu mai eram nevoit sa iti sterg topicul care momentan nu foloseste la nimic !!!asa ca asteptam rasouns .
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Semireglabilul de 10K regleaza limita de stingere a primului LED (prost reglat poate face sa stea aprinse chiar primele 2-3 LED-uri); incearca sa-l reglezi cu firele de intrare semnal desfacute de la placa VU-metrului. Asta cu conditia sa nu fie strapunse tranzistoarele de comanda (masoara Ube la tranzistoarele respective). In emitorul tranzistorului integrator de semnal este un semireglabil de 200-500 ohmi (poate diferi fara probleme); el regleaza limita de aprindere a ultimului LED cu semnal aplicat.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Salutare natiune,Raspuns valabil pentru toata lumea:Regleaza din ambii semireglabili,eu am facut acest vu-metru separat pentru ca aveam tranzistori si nu aveam ce face cu eiAm folosit schema si l-am facut de 10 leduri, si primul lucru care l-am facut ca sa functioneze a fost cresterea tensiunii de alimentare, ceea ce poate fi valabil si in cazul tau,adica daca e prea mare tensiunea iti stau aprinse ledurile, deci trebuie reglat ori din semireglabili sau daca nu merge si toate piesele sunt bune atunci fa o stabilizare a alimentarii vu-metrului la tensiunea care e indicata in schema(ca nu mai stiu care este valoarea :P )Mai jos atasez si cablajul vu-metrului pentru cei care vor sa isi faca acest vu-metru. VA ATENTIONEZ: verificati asezarea pieselor cu schema in fata!!!Succes!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines