Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum desfac o alimentare ?


Guest soulviasound

Recommended Posts

Guest soulviasound

Vreau sa desfac o alimentare (un transformator) externa (vreau sa folosesc carcasa) si nu are nici un surub si nimic care sa-mi indice un mod de a deschide carcasa. S-a lovit careva de asa ceva ?

Link to comment
Share on other sites

Multe alimentatoare (aproape toate incarcatoarele pt mobile) sunt construite dupa filozofia "s-a stricat=se arunca" si au cutiuta lipita cu simt de raspundere. Eu am vrut sa recuperez ce-i in interior (daca e relativ greu, e traf pe tole, daca e mai usor, e o mini-sursa in comutatie, cum au tot mai multe mobile). De cele mai multe ori, la trafurile pe tole se arde o protectie inseriata cu primarul, care poate fi strapata (recomandat a se utiliza o alta siguranta externa). Sursele in comutatie se repara mai greu -nu prea se gasesc tranzistorii aia mici, de tensiune inalta - iar daca e parlit traful nu merita. Carcasa se poate taia cu bomfaierul pe linia de imbinare, cu atentie sa nu taiati ce-i inauntru. Dupa aia se poate reface imbinarea cu una sau mai multe fasii de tabla prinse cu suruburi (eu am intervenit intr-un alimentator de modem de cablu, si a ramas o fanta de ventilare a trafului, utila pentru racire - cutia am atarnat-o de perete cu un coltar de tabla.Tot ce trebuie e un pic de indemanare si cateva scule relativ raspandite.Spor la lucru!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines