Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

initiere programare


ovydiub

Recommended Posts

Salutare, vreau sa invat sa programez PIC-uri, nu stiu C dar sper cu timpu sa invat, in ce mediu ar fi mai usor de invatat in Mplab, Picbasic? Am cateva exemple scrise pentru Mplab si Picclite,(clipire led,apsara buton-aprinde led), va rog, dak aveti programe scrise in C pentru Mplab si Picclite cu ceva explicatii,trimite-ti si mie, poate inteleg si eu ceva. :nas: [email protected]

Link to comment
Share on other sites

In primul rand trebuie sa te hotarasti in ce "limbaj" vrei sa programezi (assembler, c, basic) si sa inveti limbajul respectiv. De PicBasic n-am idee cum merge, da' assemblerul si picc(lite) functioneaza OK cu mplab, nu trebuie nimic special "ca sa mearga cu mplab". Pentru assembler gasesti documentatie la microcip pe site, pentru C ti-ar prinde bine o carte de C "de uz general" (mie mi-a placut "The C Programming Language" de Kernighan & Ritchie, da' nu sunt sigur c-o gasesti pe undeva), urmand ca pentru picc (lite) sa citesti documentatia din subdirectorul /doc in directorul unde ai instalat picc.Dupa ce ai idee cam cum se programeaza, daca ai un PIC pentru ala, daca nu iti alegi un PIC (daca folosesti picclite trebuie sa-ti alegi unul din cele suportate), ii descarci data-sheetul de la microchip de pe site si-l iei la studiat (aici te-ar ajuta "ceva cunostinte" de electronica, la asta cum stai?). In paralel te poti gandi la ceva aplicatii, ca sa mearga studierea diverselor mai usor. Dupa aia cand ai probleme postezi aici, ca precis se gaseste cineva sa te ajute.

Link to comment
Share on other sites

Cu electronica si cu parte hardware(PIC,programator) stau bine, dar cu programarea-s la pamant.

Am incercat cu assembler si nu am reusit nimic, imi da eroare, am incarcat si libraria nu stiu cum as putea sa obtin un hex din asm utilizand Mplab, cine stie sper sa-mi explice, cu fisiere scrise in C merge dar nu inteleg cum tre sa fie structura unui program in C (de asta am cerut exemple scrise in C cu explicatii), multumesc pentru carte si pentru explicatii, mai incerc, mai invat. Daca aveti fisiere sau explicatii si doriti sa-mi trimiteti: [email protected] sau postati aici.

Link to comment
Share on other sites

Eu raman la parerea de mai sus: invata intai (ANSI) C (carti si documentatii scrise sau pe Internet cred ca se gasesc destule), dupa care, in functie de ce compiler o sa folosesti mai departe, inveti particularitatile compilerului respectiv. Asta te va face oarecum independent de un compiler anume.Pe de alta parte assemblerul si mplab se inteleg foarte bine. Trebuie numai sa-ti alegi "suita" potrivita (Projects->Select Language Toolsuite") pentru proiect.

Link to comment
Share on other sites

Guest cipoksan85

Am fost si eu in situatia ta (evidet, ca toti ceilalti), si am inceput incet, incet cu assembler, apoi studiat asiduu datasheet-ul pic-ului, iar in cele din urma am dat peste 1 tutorial in care se explicau foarte bine cateva exemple elementare de folosire a picului. Exemplele sunt explicate in assembler, tu vroiai in C, dar vei intelege foarte bine functionarea picurilor!! Mai aveam cateva tutoriale, dar nu le gasesc in momentul asta, daca le gasesc,le voi atasa mai tarziu!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines